12th august 2022
Home » Adrian Țuțuianu: Merele stricate livrate elevilor nu vor fi plătite

Adrian Țuțuianu: Merele stricate livrate elevilor nu vor fi plătite

de reporterpenet

TUTUIANU _092912

Nu de puține ori elevii sunt nevoiți să arunce merele primite la școală pentru sunt stricate. La fel se întâmplă și cu laptele livrat în unitățile de învățământ. Probleme s-au descoperit la Târgovişte, Moreni, Pucioasa, Mogoşani, Potlogi, Petreşti şi Ocniţa. Președintele CJD a declarat că firma care a livrat marfă alimente stricat copiilor nu va primi bani pe ele.

Potrivit preşedintelui CJD, s-a constatat şi că în depozitul folosit de firma distribuitoare, SC Lido Gârbea SRL, firma care se ocupă de sditribuirea merelor în școlile din Dâmbovița, nu sunt condiţiile corespunzătoare pentru a menţine integritatea şi calitatea merelor.

TUTUIANU 01

Conducerea CJD a sesizat cu privire la această situaţie şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să extindă controalele, iar verificările au scos la iveală nereguli nu numai în Târgovişte şi Moreni, de unde au venit în primă fază sesizările, ci şi în Pucioasa, Mogoşani, Potlogi, Petreşti şi Ocniţa.

„Eu am făcut ce spune legea, am spart contractul în trei, adică o achiziţie pe corn, una pe lapte şi o a treia pe măr. Cea pentru lactate este adjudecată de Natura Târgovişte, lucrurile sunt puse la punct la momentul acesta, nu am mai avut niciun fel de reclamaţii din partea niciunei şcoli sau primării. Mărul este adjudecat de SC Lido Gârbea SRL, iar cornul a avut adjudecări pe durate determinate, pe o procedură simplificată, tot prin licitaţie publică, şi la momentul acesta cel care furnizează cornul este tot SC Lido Gârbea. Pentru corn este procedură în curs pentru contract pe o durată de 4 ani, procedura anterioară a fost anulată pentru că s-a ajuns la un preţ de 0,21 bani pe corn, doi ofertanţi au dat 0,21 bani şi niciunul nu a dorit să dea cu nimic mai jos”, a ţinut să explice cum stau lucrurile preşedintele CJD, Adrian Țuțuianu.

00087400_detail

Mere stricate pe băncile elevilor

„S-a constatat că SC Lido Gârbea SRL utilizează un depozit de alimente din Târgovişte, pe Calea Ialomiţei, aparţinând societăţii Cicom SRL Pietrari, şi că la locul de depozitare nu sunt condiţiile corespunzătoare pentru a menţine integritatea şi calitatea produselor. Am procedat la sesizarea celor care se ocupă de protecţia consumatorului. O să revenim cu o solicitare la DSP să reia verificarea şi să aplice sancţiuni. Am comunicat SC Lido Gârbea SRL, în data de 30 aprilie 2015, că ceea ce s-a livrat necorespunzător nu va fi plătit şi că vom trece la punerea în aplicare a dispoziţiilor Articolului 7 din Contract, legat de sancţiunile pe care societatea le poate primi dacă nu respectă standardele şi performanţele de calitate care sunt însuşite prin Caietul de sarcini”, a mai spus Țuțuianu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult