9th decembrie 2023
Home » DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, în atenția Ministrului Mediului

DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, în atenția Ministrului Mediului

de reporterpenet
DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, în atenția Ministrului Mediului

DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, în atenția Ministrului Mediului

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită de lucru la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Întâlnirea a avut loc la inițiativa senatorului Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Senatului României.

La eveniment au participat parlamentarii dâmboviţeni, reprezentanti ai unor autorităţi naţionale sau locale şi ai unor societăţi comerciale, primari din judeţ.
În cadrul întâlnirii s-a abordat şi subiectul stadiului în care se află proiectul de modernizare a DN71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia.
În plus, vicepremierul a stabilit pentru 12 februarie 2018, o întâlnire de lucru la care vor au participat toţi factorii implicaţi în realizarea DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia, pentru a găsi cele mai bune căi de demarare a proiectului în cel mai scurt timp posibil.
DN 71, în blocaj la CNAIR
„În ceea ce priveşte DN 71, este un blocaj pentru avizul de mediu pe care trebuie să-l emită Agenţia de Protecţie a Mediului, dar numai atunci când i se va prezenta studiul făcut de către CNAIR. Discuţiile au fost făcute vizând habitatele, vizând anumite speţe şi ca atare, pentru că nu trebuie să tergiversăm aceste lucruri care nu sunt numai în beneficiul locuitorilor judeţului Dâmboviţa, ci sunt în beneficiul tuturor românilor care pot circula pe acest drum, cei care ori au interes personal, ori turistic, şi nu este vorba numai de interesul românilor, ci şi interesul turiştilor veniţi din afară care vor să vadă zonele respective. Eu le-am dat termen două săptămâni să poată să rezolve această situaţie şi, fără să fiu răutăcioasă, speţe similare am mai avut şi cu liliecii şi cu alte habitate care peste noapte au apărut aşa dintr-o dată cu toate că am avut nişte drumuri pe care se circulă de peste 50 de ani”, a spus ministrul.
Astfel, ministrul Mediului a subliniat că acest proiect de infrastructură este unul prioritar pentru instituţia pe care o conduce şi a fixat un termen de două săptămâni pentru rezolvarea tuturor aspectelor ce ţin de obţinerea avizului de mediu.
În continuarea vizitei, au avut loc discuţii cu reprezentanţii primăriilor dâmboviţene şi ai mediului de afaceri dâmboviţean, pe teme din domeniul mediului şi resurselor naturale, importanţei educării cetăţenilor în privinţa colectării selective atât a deşeurilor menajere, cât şi a deşeurilor electrice şi electronice.
Un alt subiect de interes aflat pe ordinea de zi a întâlnirii a fost situaţia barajului de acumulare de la Pucioasa şi a alimentării cu apă a acestei localităţi.
De asemenea, s-a stabilit ca azi conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa să participe la o întâlnire cu primarul Comunei Moroeni şi cu reprezentanţii Asociaţiei Turistice Padina – Peştera pentru gândirea unui plan eficient de igienizare a zonei montane dâmboviţene.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult