12th august 2022
Home » „Europa, casa mea!” a ajuns în școlile din Pietrari și Râul Alb

„Europa, casa mea!” a ajuns în școlile din Pietrari și Râul Alb

de reporterpenet

_tineri_iun2014_mare_6

Voluntarii EUROPE DIRECT, alături de managerul centrului, Vlăduț Andreescu au susținut o dezbatere și o piesă de teatru forum pe tema Discrimarea în rândul minorităților și îndatoririle cetățenilor, elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”.

Tinerii au răspuns inițiativei plăcut și s-au implicat în activitatea voluntarilor cu drag. Piesa de teatru forum a vizat identificarea unei probleme foarte întâlnite în prezent, și anume problemele cu care se confruntă tinerii la angajare, mai ales celor care aparţin altor etnii. Elevii prezenți au intervenit în piesă și au găsit soluții pentru rezolvarea problemelor de acest tip. De asemenea, la finalul întâlnirii tinerii au dezbătut această temă și au identificat cauzele și urmările discriminării persoanelor de alte etnii în momentul angajării sau alte aspecte legate de viaţa de zi cu zi.

„Este o problemă foarte întâlnită în zilele noastre. Foarte mulți tineri, dornici să lucreze se lovesc de acest zid. Sunt etichetați după cum arată, nu după ceea ce știu. Mă bucur că am putut să particip la această dezbatere și sper să se mai organizeze asemenea activități, astfel încât tinerii să se implice în problemele societății și să ia atitudine.” declară Denisa, o tânără prezentă la dezbatere.

Voluntarii au fost mulțumiți de impactul dezbaterii și a piesei de teatru social asupra liceenilor și declară cu entuziasm că meseria de voluntar este cea mai plăcută.
Activitatea a avut loc în data de 10 iunie la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, sub îndrumarea doamnei bibliotecar Tița Florentina.

„Europa, casa mea!” a ajuns în școlile din Pietrari și Râul Alb

Ieri, managerul centrului EUROPE DIRECT a susținut ore de informare europeană, pe tema „Europa, casa mea!” la Școala Gimnazială Râul Alb unde au fost prezenți elevi ai claselor a-IV-a și a-V-a. Copiii au descoperit cum funcționează instituțiile Uniunii Europene, cum comunică acestea cu cetățenii și care este rolul rețelei EUROPE DIRECT. Toate aceste informații au fost prezentate copiilor prin mijloace de educație nonformală.

Lecția despre Europa a fost reluată la Școala Gimnaziala Pietrari, activitate la care au participat elevi ai claselor a-IV-a și a-VIII-a. Copiii au fost plăcut impresionați și bucuroși pentru că au asimilat noi informații despre Uniunea Europeană, într-un mod distractiv și interesant.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult