15th iunie 2024
Home » Patronul unei firme din Săcuieni, arestat alături de directorul ROMARM, Dan Tache

Patronul unei firme din Săcuieni, arestat alături de directorul ROMARM, Dan Tache

de reporterpenet

Romarm

Dan Tache, directorul general al Companiei Naţionale ROMARM, a fost arestat preventiv miercuri seară, după ce anterior fusese reţinut marţi seară, după mai multe ore de audieri, de un procuror al DNA Braşov. Tache este acuzat de abuz în serviciu în forma instigării, se arată într-un comunicat al DNA.

Alături de Dan Tache au mai fost arestaţi Velţan Aurel, directorul general al SC Carfil SA – sucursala din Braşov condusă de Dan Tache până la numirea sa ca şef al ROMARM, în urmă cu doi ani – şi Liliac Daniel, patronul SC Gold Trans Tur SRL din comuna Săcuieni, jud. Dâmboviţa.

Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată şi tentativă la această infracţiune, respectiv complicitate la abuz în serviciu şi la tentativă la abuz în serviciu.

Tache Romarm

Mai exact, potrivit comunicatului DNA, în intervalul iulie 2013 – iulie 2014 Dan Tache l-ar fi convins pe Velţan Aurel să încheie fraudulos şase contracte de prestări servicii cu firma lui Liliac Daniel, fără nici un fel de licitaţie sau altă formă de selecţie publică, prejudiciul produs astfel SC Carfil SA fiind calculat la suma de 770.857,26 lei.

De asemenea, Velţan Aurel ar mai fi încheiat un contract cu SRL-ul lui Liliac Daniel – tot cu încălcarea procedurilor legale – şi pentru achiziţionarea a două utilaje în valoare totală de 48.646 lei, contract reziliat însă după declanşarea anchetei DNA şi efectuarea unei percheziţii la SC Carfil SA. Cei trei inculpaţi au fost prezentaţi miercuri unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile. Cei trei, arestaţi în cursul serii, au contestat măsura impusă de instanţă.

Jefuit de 100.000 de euro

Dan Tache, 46 ani, conduce ROMARM din 9 ianuarie 2013, când a fost numit în această funcţie de ministrul de atunci al Industriilor, Varujan Vosganian, după ce, vreme de aproape un deceniu, fusese directorul general al SC Carfil SA Braşov. Cu câteva luni înaintea promovării, el a rămas fără 100.000 de euro, după ce câţiva indivizi rămaşi necunoscuţi i-au spart biroul directorial din incinta SC Carfil SA şi apoi fişetul în care păstra banii.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult