11th decembrie 2024
Home » Proiect de peste 2 mil. lei pentru reabilitarea casei-atelier Gabriel Popescu

Proiect de peste 2 mil. lei pentru reabilitarea casei-atelier Gabriel Popescu

de reporterpenet

Gabriel Popescu

Județul Dâmbovița va avea un nou obiectiv numai bun pentru turiști. Este vorba de casa-atelier Gabriel Popescu, ce este în plin proces de reabilitare, la acest moment. Pe 8 aprilie s-au împlinit 150 de ani de la naşterea lui Gabriel Popescu, iar aniversarea va fi marcată în cursul lunii mai, la casa natală a gravorului, un monument reabilitat şi refăcut.

Proiectul privește conservarea, protejarea şi valorificarea caseiatelier şi a casei natale a artistului gravor român ca parte integrantă a patrimoniului arhitectural şi cultural al judeţului Dâmboviţa, reintroducerea obiectivului de patrimoniu reabilitat în circuitul naţional şi internaţional al muzeelor, stabilirea unei rute turistice a clădirilor de patrimoniu din judeţ, cu accent pe stilul arhitectural şi creşterea numărului de turişti în Dâmboviţa şi Regiunea Sud Muntenia.

Gabriel Popescu

Iniţial, proiectul a avut o durată de implementare de 10 luni, însă dat fiind faptul că o bună perioadă de timp lucrările au fost sistate din diverse motive, durata va fi prelungită cu 5 luni.

Totuşi, constructorul, SC ROM LIANT SRL, are ca target luna mai pentru a termina lucrările propriuzise, urmând ca timpul rămas să fie folosit pentru realizarea eventualelor remedieri şi pentru repunerea în funcţiune a spaţiului muzeal.

„Durata de implementare a proiectului este de 10 luni, termenul de finalizare este 30 aprilie 2016, dar vom semna un act de prelungire a duratei de implementare a proiectului, pentru că sunt necesare două luni pentru finalizarea lucrărilor din cauza sistărilor, o lună pentru realizarea recepţiei la terminarea lucrărilor şi remedieri şi o lună pentru repunerea în funcţiune a spaţiului muzeal, respectiv o lună pentru punerea la dispoziţia publicului a monumentului istoric restaurat, conservat şi valorificat”, a explicat preşedintele CJD.

Potrivit preşedintelui CJD, Adrian Ţuţuianu, proiectul este derulat pe Axa de Conservare şi revitalizare a patrimoniului cultural şi natural. Consiliul Judeţean Dâmboviţa implementează proiectul finanţat prin mecanismul financiar SEE 2009-2014.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult