26th octombrie 2021
Home » 10 ATRACŢII care i-au captat pe turişti, pe lângă PADINA FEST

10 ATRACŢII care i-au captat pe turişti, pe lângă PADINA FEST

de reporterpenet

Padina Fest 2014 2

 

Festivalul Padina Fest s-a desfăşourat într-un cadru natural spectaculos. Timp de cinci zile, turiştii s-au delectat cu susuratul Ialomiţei, munţii care înconjoară poiana sau cu căţăratul pe stâncile Vărăriei.

Oricât de frumoasă ar fi atmosfera de pe platou, turiştii au fost sfătuiţi să nu plece acasă până nu vor vedea măcar jumătate din lista cu cele 10 atracţii turistice de pe lângă Padina Fest.

1. Lacul Bolboci

Barajul, situat la altitudinea de 1438 m, oferă o privelişte de vis asupra întregului lac. Datorită vegetaţiei apa prinde culori verzui-turcoaz. Plecând de la Padina poţi ajunge aici pe bicicletă sau la pas (aprox. 7-8 km).

222281_211841598837958_6115391_nBolboci

2. Cheile Tătarului

Cheile Tătarului este o arie protejată între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m. Dacă vrei să faci un traseu mai lung poţi merge pe drumul forestier marcat cu cruce albastră ce  porneşte din dreptul cabanei Peştera (1610 m) şi continuă , spre Sinaia sau Moroeni. Poteca se uneşte cu drumul ce vine dinspre cabana Padina (1525 m) continuând apoi spre sud pe valea Ialomiţei. După ce trece prin Cheile Coteanului, traseul se opreşte în cheile Tătarului la aproximativ 1430 de metri. O variantă mai scurtă este dinspre Platoul Padina spre lacul Bolboci, zona cea mai frumoasă a cheilor fiind chiar la coada lacului.

Pe versantul stâng al văii Tătarului, la 1548m, se află intrările în cele mai înalte staţiuni paleolitice din România:Peştera Ursului şi Peştera Mică.

Cheile Tatarului

3. Peştera Ialomiţei

La câteva minute de platoul Padina, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței se află peştera cu acelaşi nume.  Desfăşurându-se  pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, Peştera Ialomiţei este  străbătută de un pârâu şi prezintă atât galerii cât și săli. Îa cu tine o gecuţă şi încălţăminte impermeabilă.

Peştera Ialomiţei:

  • se află la 1660m pe malul drept al Ialomiţei, în muntele Bătrâna, la 10 minute de mers de la Centrul Naţional Salvamont de pe Platoul Padina;
  • intrarea costă 6 lei; o vizită completă durează aproape 1 oră;
  • în interiorul peşterii, temperatura este mai scăzută aşa că îmbracă-te corespunzător; interiorul este umed şi aluncos şi este recomandat să ai încălţări cu talpă aderentă (bocanci);
  • peştera este parţial iluminată dar pentru a-i vedea mai bine toate cotloanele ia-ţi o lanternă sau o frontală;

Pestera ialomitei
4. Podul cu Florile

Trecând de Cheile Tătarului şi urcând pe drumul forestier se poate ajunge la Podul cu Florile, unul dintre cele mai frumoase locuri de belvedere ale lacului Bolboci. aici este locul de unde a fost exploatată piatra pentru construirea barajului.

Podul-cu-Florile
5. Babele şi Sfinxul

Dacă vii spre Padina Fest cu telecabina, una dintre opriri trebuie să fie neapărat la Babe şi Sfinx.  Mai poţi ajunge să-ţi faci o fotografie cu celebrele monumente ale naturii, urmând traseul marcat cruce albastro din dreptul Hotelului Peştera (1h 1/2).

Babeleimages (1)
6. Cascada Obârşia Ialomiţei

În drumul spre Vârful Omu se află Cascada Obârşia ialomiţei cu cadere libera de apa ce masoara aproape 100 metri inaltime. Aceasta cascada se numara printre principalele atractii din intregul masiv al Bucegilor, turistii putand ajunge aici prin intermediul numeroaselor trasee marcate. Noi îţi recomandăm traseul bandă albastră ce pleacă din dreptul Hotelului Peştera (1 h 1/2 – 2h).

cascada Obarsia ialomitei
7. Cheile Zănoagei

Aceste chei de întind pe aproximativ 1 km cu  numeroase diferenţe de nivel pe care le parcurge râul Ialomiţa, în cascade de pe peretii abrupti, înalţi de 200 m. Traseul este bine marcat şi merge când pe o parte, când pe alta a apei, trecerea făcându-se cu ajutorul unor poduri noi din lemn.
Din chei se poate ajunge de la Cabana Scropoasa, pe o poteca prin Valea Ialomiţei, spre Cabana Cheile Zanoagei şi mai departe spre Lacul Bolboci.

Cheile Zanoagei
8. Lacul Scropoasa

Ieşind din Cheile Zănoagei se ajunge la un lac spectaculos, Lacul Scropoasa.  Lacul s-a format prin construirea micuțului baraj de pe Cheile Orzei.  Pe dreapta lacului este amenajată o potecă de pământcu stâlpi de iluminat și podețe numa bună de admirat culoarea verzulie a apei.

Lacul Scropoasa

9. Canionul Horoabelor

Traseulcătrecanion nu  figurează pe harta turistică a zonei iar la intrarea pe vale te intampină un indicator cu“Accesul interzis fără asistență salvamont”.  Sfatul nostru este să mergi până la prima cascadă (aprox. 25 de minute de mers) urmând cursul de apă şi apoi să continui traseul numai dacă ai pe cineva din Salvamont alături.

Canionul Horoabelor

10. Vârful Omu

Fie că  participi la concursul de alergare montană Direcţia Omu sau doar faci o plimbare cu prietenii, vârful Omu este de neratat. Situat la 2505 metri altitudine, traseul spre culme pe valea Ialomiţei te va duce pe lângă cascada Ialomiţei, Mecetul Turcesc, Colţul Ocolit şi alte atracţii.

Varful_Omu

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult