12th august 2022
Home » 13 localități din Dâmbovița, afectate de vremea rea. Peste 1.700 de gospodării, fără curent electric

13 localități din Dâmbovița, afectate de vremea rea. Peste 1.700 de gospodării, fără curent electric

de reporterpenet

Ca urmare a avertizării meteo nowcasting cod roşu emisă pentru sâmbătă pentru 23 de localităţi şi zona de munte din judeţul Dâmboviţa, echipaje de pompieri au intervenit în mai multe zone.

Echipele de pompieri au intervenit în Pucioasa şi Moţăieni pentru degajarea crengilor unor copaci rupte de vânt şi care blocau partea carosabilă, în comuna Aninoasa pentru asigurare zonă în cazul unor cabluri electrice desprinse de vânt, dar și în Găeşti pentru degajarea unor elemente de construcţie (cărămizi) care prezentau pericol de cădere.

”Conform informării operatorului de energie electrică, la ora 8:00, 8 linii de medie tensiune, 66 puncte de transformare şi 1783 consumatori sunt afectaţi de fenomenele meteo din 13 localităţi. În teren acţionează echipe ale operatorului de energie electrică pentru remedierea defecţiunilor” a transmis ISU Dâmboviţa.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de avertizare Cod Portocaliu valabil din 31 iulie până în 1 august în județului Dâmbovița.

Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente.

În acest interval vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

„Recomandăm cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie”, au precizat pompierii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult