25th februarie 2021
Home » Avem creștere economică, dar degeaba!

Avem creștere economică, dar degeaba!

de reporterpenet

De ce nu se simte creşterea economică în buzunarul românilor

România are una dintre cele mai mari creşteri economice dintre statele Uniunii Europene, dar acest lucru nu se simte în buzunarele românilor din cauza faptului că la noi competitivitatea este bazată pe salarii mici, chiar dacă numărul de ore lucrate a crescut în ultimii ani.

Mai mult, ţara noastră se află şi în topul sărăciei, iar aceasta chiar a urcat în ultima vreme, în pofida faptului că România a redevenit „tigrul Europei“.

„România este în topul creşterii în Uniunea Europeană, dar în acelaşi timp se află şi în topul sărăciei. Asta îmi spune mie că actualul model de creştere nu lucrează în interesul cetăţeanului. Nu este un model pe care să-l încurajăm“, a declarat miercuri Angela Filote, şefa reprezentanţei din România a Comisiei Europene.

Ea a mai spus că, în România, competitivitatea este bazată pe salarii mici, nu pe calitate, ceea ce explică acest paradox.

Cifre și calcule, pe adevarul.ro

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult