26th februarie 2021
Home » 21 ani de slujire a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon

21 ani de slujire a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon

de reporterpenet

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a împlinit 21 ani de slujire pe vechiul tron vlădicesc muntean.

Înaltpreasfinția Sa a a slujit sâmbătă, 26 decembrie, alături de pc. pr. vicar eparhial, părinții consilieri de la centrul eparhial, decanul facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, directorul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște și părinți protopopi.

„Cu acest prilej, a fost hirotonit întru diacon, tânărul Lect. univ. dr. Traian Alexandru Miu de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, pe seama Parohiei Șotânga, Protoieria Pucioasa. Pc. Pr. dr. Ionuț Ciprian Ileana, Consilier eparhial, a rostit un cuvânt de omagiere, în care a sintetizat activitatea Înaltpreasfinției Sale la Târgoviște, evocând cele mai importante realizări din cei 21 de ani de rodnică slujire”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviște.

La finalul ceremoniei aniversare, Înaltpreasfinția Sa a primit urări din partea colaboratorilor de la Centrul Eparhial, a reprezentanților școlilor teologice din Eparhie, a Părinților Protopopi, a slujitorilor Catedralei, precum și din partea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, dl. Corneliu Ștefan.

„În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat rolul și importanța Maicii Domnului în spiritualitatea, misiunea eclezială și civilizația creștin-ortodoxă răsăriteană, accentuând evlavia deosebită a credincioșilor noștri, dar și frumusețea imnografiei ce-i este dedicată în întreg spațiul creștin. Înaltul Ierarh a evidențiat că activitatea pe care a depus-o în cele peste două decenii de slujire ca fiind o ofrandă adusă Bunului Dumnezeu, pentru buna propovăduire a Ortodoxiei noastre străbune, în contemporaneitate. De asemenea, a apreciat eforturile tuturor acelora care contribuie la limitarea și eradicarea noii pandemii, ca semn al iubirii concrete față de aproapele. În semn de omagiere pentru Ierarhul nostru, Corala Catedralei Mitropolitane a oferit un frumos concert de colinde”, se mai arată în document.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult