15th aprilie 2021
Home » 22 de posturi de medic, scoase la concurs, de urgență, în spitalele din Dâmbovița, în contextul pandemiei

22 de posturi de medic, scoase la concurs, de urgență, în spitalele din Dâmbovița, în contextul pandemiei

de reporterpenet

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat, marți, scoaterea la concurs a 22 de posturi de medic pentru spitalele din judeţ. Unitățile medicale au nevoie, printre altele, de specialiști boli infecțioase, psihiatri, specialiști pentru anestezie și terapie intensivă.

„Sănătatea dâmboviţenilor, pe primul loc! Vreau să pun punct situaţiilor în care pacienţii spitalelor dâmboviţene nu pot fi trataţi sau consultaţi din cauza lipsei medicilor. Tocmai de aceea am aprobat organizarea, de urgenţă, a unui concurs pentru ocuparea a 22 posturi vacante pentru mai multe specializări medicale atât de necesare Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte şi punctelor de lucru ale acestuia”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Lista posturilor scaose la concurs cuprinde: 2 medici specialişti pentru Anestezie şi Terapie Intensivă; 3 medici specialişti Boli Infecţioase Adulţi; 1 medic specialist în medicină internă; 1 medic nefrolog; 1 medic reumatolog; 1 medic oncolog; 2 medici pediatri; 1 medic neonatolog; 1 medic radiologie şi imagistică medicală la Gura Ocniţei; 1 medic pneumolog – Sanatoriul Moroeni; 3 medici psihiatri-Gura Ocniţei-Ochiuri, Secţia Psihiatrie Acuţi şi Centrul de Sănătate Mintală; 3 medici medicină de urgenţă UPU-SMURD, punct de lucru Titu; 1 medic dermatolog; 1 kinetoterapeut.

„Pe lângă rezolvarea rapidă a problemelor celor care, dintr-un motiv sau altul, ajung să treacă pragul spitalelor din judeţul nostru, concursul este şi o şansă pe care o acordăm tinerilor medici. Consiliul Judeţean Dâmboviţa se implică permanent în îmbunătăţirea condiţiilor din sistemul sanitar dâmboviţean şi va investi în echipamente şi aparatură medicală, dar va crea şi condiţiile necesare pentru atragerea de personal medical specializat”, a mai afirmat Corneliu Ştefan.

În județul Dâmbovița, de la debutul pandemiei, au fost testate 48.174 persoane. Până acum au fost infectate 21.101, dintre care s-au vindecat 19.243. De asemenea, au fost înregistrate 727.

La momentul acesta sunt 953 de persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declaratăși 818 persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, sunt 245 de persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital), dintre care 8 persoane la ATI.

Incidența înregistrată în ultimele 14 zile, la nivel județean – 2,63.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult