29th noiembrie 2021
Home » 27 de târgovișteni vânează „Marea Eclipsa Americană”

27 de târgovișteni vânează „Marea Eclipsa Americană”

de reporterpenet
27 de târgovișteni vânează "Marea Eclipsa Americană"

27 de târgovișteni vânează „Marea Eclipsa Americană”

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează în perioada 15 august – 2 septembrie expediţia dedicată observării eclipsei totale de Soare care se va vedea din Statele Unite pe dată de 21 august 2017.

Va fi cea mai vizionată eclipsa de Soare din istorie, milioane de oameni din toată lumea călătorind pe teritoriul american pentru a vedea această eclipsă.

Din expediţia SARM fac parte 27 de persoane, membri şi colaboratori SARM din Târgovişte şi din ţară, care vor vedea eclipsa de pe teritoriul statului Idaho, în apropierea oraşului Rexburg.

„Vor fi efectuate imagini foto de câmp larg şi de detaliu (prin teleobiective şi lunete) ale eclipsei, se vor face înregistrări video ale fenomenului, vor fi înregistrate evoluţia luminozităţii şi a temperaturii pe perioada eclipsei”, precizează Valentin Grigore, președintele SARM și coordonatorul expediției.

În cadrul expediţiei vor fi vizitate şi se va arbora drapelul românesc în oraşele New York, Los Angeles, San Francisco şi Las Vegas, precum şi în parcurile naţionale Yellowstone, Grand Canyon, Monument Valley, Canyonlands, Parcul Arcurilor, Canionul Antilopei. Vor fi efectuate fotografii ale cerului nocturn în arii cu cer întunecat.

Totodată, reprezentanţii SARM vor susţine candidatura oraşului Târgovişte în cadrul organizaţiei mondiale „Astronomi Fără Frontiere” pentru a găzdui anul viitor congresul coordonatorilor naţionali ai acestei organizaţii mondiale în cadrul Festivalului Internaţional de Astronomie pe care SARM intenţionează să-l organizeze în 2018 cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate a SARM.

Statele Unite se pregătesc să experimenteze prima eclipsă totală de Soare, unică în aproape 100 de ani, care va cuprinde ambele coaste pe 21 august, dând ocazia milionelor de americani să observe un eveniment celest de o raritate deosebită

Un total de 14 state, de la Oregonul de pe coasta de Vest la Carolina de Sud pe coasta de Est, vor experimenta mai bine de două minute de întuneric în plină zi, de-a lungul unei durate de aproape două ore.

Aceasta este prima eclipsă totală de soare din SUA din 1979 și prima de pe o coastă pe alta, din 1918.
De asemenea, este o eclipsă exclusivă: doar Statele Unite vor avea parte de vizibilitatea ei! Este de așteptat ca mulți turiști să vină special pentru a urmări spectaculosul fenomen care va transforma noaptea în zi.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult