4th martie 2021
Home » 272 de copii au primit tablete conectate la internet, în cadrul programului Edu2023

272 de copii au primit tablete conectate la internet, în cadrul programului Edu2023

de reporterpenet

272 de copii au primit tablete conectate la internet, în cadrul programului Edu2023
Copiii defavorizați din șapte școli vor putea beneficia de resurse online, grație unui proiect finanțat de HeidelbergCement România.

272 de copii din șapte școli primare și gimnaziale din trei județe se vor familiariza în această vară cu tehnologia și vor deprinde utilizarea resurselor online, după ce au primit tablete care să îi ajute în învățare și în interacțiunea cu profesorii și colegii.

Este vorba de elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa, Școala Gimnazială nr. 4 Pucioasa, Școala Gimnazială „Diaconu Coresi” Fieni (județul Dâmbovița) și școlile din localitățile Băița, Șoimuș (județul Hunedoara), Bicaz și Tașca (județul Neamț), unități de învățământ în care Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională desfășoară proiectul Edu2023, susținut financiar de compania HeidelbergCement România.

Tabletele au sistem de operare Android, ecran 10 inch IPS, camera 5 MP, procesor Quad-Core 1,1 GHz, memorie internă 16 GB și 2 GB RAM, iar copiii vor putea utiliza gratuit Internetul, în trafic național nelimitat de date, pentru o perioadă de 2 ani de zile.

Beneficiari sunt elevii ale căror familii nu aveau posibilitatea achiziționării tehnologiei necesare pentru continuarea învățării online și au fost selectați în urma anchetelor sociale desfășurate de conducerile școlilor.

Prof. Elena-Cristina Sasu, Școala Gimnazială „Regina Maria” Bicaz, a explicat că a identificat, împreună cu învățătorii și profesorii diriginți un număr de 71 de elevi care nu dispuneau de echipamente informatice pentru participarea la cursurile on-line.

„Acești elevi provin din familii dezavantajate din punct de vedere socioeconomic și care nu își permit achiziționarea unui asemenea echipament informatic și nici plata unui abonament. Primirea acestor tablete este salvatoare pentru elevii din grupul țintă. Acum vor simți și ei ca fac parte din comunitatea on-line a clasei lor, deoarece în toată această perioadă dificilă au participat foarte puțin de pe telefoanele părinților ori ale fraților mai mari sau chiar deloc, la lecțiile on-line”, spune Prof. Elena-Cristina Sasu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult