25th septembrie 2021
Home » 4.000 de mp afectaţi şi zeci de gospodării inundate, în Dâmboviţa, din cauza ploilor

4.000 de mp afectaţi şi zeci de gospodării inundate, în Dâmboviţa, din cauza ploilor

de reporterpenet

Inundatii Rascaieti 061

O suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi de teren şi mai multe gospodării au fost inundate, în comuna Petreşti, din judeţul Dâmboviţa, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei.

Potrivit unei informări date publicităţii, vineri după-amiază, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, în urma ploilor abundente din ultimele ore o suprafaţă de teren de aproximativ 4.000 de metri pătraţi a fost inundată la intrarea în satul Puntea de Greci, din comuna Petreşti. În aceeaşi zonă, apa a inundat trei curţi.

La ora actuală, pompierii dâmboviţeni acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Vineri dimineaţă, 35 gospodării au fost inundate şi zeci de fântâni au fost colmatate din cauza precipitaţiilor în comuna dâmboviţeană Răscăieţi, satul Vultureanca, în zonă apa potabilă fiind transportată cu cisterna.

Judeţul Dâmboviţa se află sub atenţionare hidrologică de cod galben până în data de 8 martie la ora 18.00, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe râul Neajlov amonte Vadu Lat, cu posibilităţi de depăşire ale cotelor de atenţie şi inundaţie.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult