21st mai 2024
Home » 4.270 absolvenți ai clasei a VIII-a sunt angrenați în simularea Evaluării Naționale, în județul Dâmbovița

4.270 absolvenți ai clasei a VIII-a sunt angrenați în simularea Evaluării Naționale, în județul Dâmbovița

de reporterpenet

Simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2023) se desfășoară în perioada 20 – 29 martie 2023. În Dâmbovița, 4.270 elevi ai clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului.

Calendarul simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a este următorul: Luni, 20 martie 2023, va avea loc proba Limba și literatura română, marți, 21 martie, – Matematică, iar în data de 29 martie vor fi comunicate rezultate.

Examenul se va desfășura în 115 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Inspectoratul Țcolar Dâmbovița precizează că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2023, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița pune la dispoziția celor interesați o linie Telverde – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea simulării Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 20 – 21 martie.

Rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. La solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obținute pot fi trecute în catalog.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult