13th aprilie 2021
Home » 465 de elevi de top, premiați de Consiliul Județean Dâmbovița

465 de elevi de top, premiați de Consiliul Județean Dâmbovița

de reporterpenet

Consiliul Județean Dâmbovița a premiat, prin Inspectoratul Școlar Județean, elevii care au obținut premii la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor din Calendarul MEC 2019-2020, desfășurate până la data suspendării cursurilor – 11 martie 2020.

Având în vedere contextul epidemiologic, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița nu a organizat festivitate de premiere, elevii/părinții fiind planificați pentru ridicarea premiilor în perioada 14-18 decembrie 2020, în intervalul orar 11.00 – 15.00.

Au fost premiaţi 465 de elevi la olimpiadele și concursurile pe discipline, precum și 53 de echipe sportive. Suma alocată de către Consiliul Județean Dâmbovița a fost de 165.000 lei.

Burse pentru „internaționali”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în luna noiembrie, decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale.

Legea prevede acordarea de burse şi pentru cei care au luat menţiuni.

Astfel, se acordă bursa „Meritul olimpic” elevilor şi studenţilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale. Cuantumul acestei burse este echivalentul de bază minim brut pe ţară garantat în plată până la data acordării. Bursa poate să fie cumulată şi cu alte premii sau burse şi se acordă pe toată durata menţinerii performanţelor profesionale obţinute ca elev sau student.

Ministerul Educaţiei Naţionale acordă premii pentru profesorii care au pregătit loturile olimpice internaţionale în cuantum de 5.000 de lei. Premiile se acordă prin ordin al ministrului. Bursele „Meritul olimpic” se acordă tot din bugetul Ministerului Educaţiei.

De asemenea, profesorul care pregăteşte elevul premiat la olimpiadele internaţionale primeşte un premiu al cărui cuantum se stabileşte prin ordin al ministrului Educaţiei, în funcţie de performanţa elevului antrenat. Cuantumul este raportat la echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării premiului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult