17th octombrie 2021
Home » 50 km de inele de centură pentru Târgoviște și orașele din Dâmbovița

50 km de inele de centură pentru Târgoviște și orașele din Dâmbovița

de reporterpenet

Autoritățile județene au aprobat, în ultima ședință a lui 2020, un proiect de hotărâre ce privește inițierea unui parteneriat între județul Dâmbovița și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru implementarea unor obiective de investiții care să sprijine în mod real dezvoltarea comunităților dâmbovițene.

Principalul motiv al acestui demers îl reprezintă descongestionarea traficului din municipiul Târgoviște și cele 5 orașe din județ, reducerea poluării mediului și micșorarea timpilor petrecuți în trafic. Practic, odată realizate aceste inele de centură, zonele urbane vor deveni atractive pentru posibilii investitori.

Nu în ultimul rând, inelele de centură vor duce la diminuarea numărului de accidente rutiere având în vedere că nu vor tranzita localitățile, spun autoritățile.

Propunerea de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în baza art. 5 din OUG nr. 101/2020 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020, are în vedere implementarea următoarelor investiții:

– legătura drumurilor naționale DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale Municipiului Târgoviște și orașului Găești;

– drumul de legătură la drumul național DN 71, pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale localităților Pucioasa și Fieni;

– drumul de legătură la drumul național DN 71 și limita de sud a comunei Tărtășești, pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Răcari și către zona metropolitană București.

„Într-o primă etapă, Consiliul Județean Dâmbovița va realiza documentațiile tehnico-economice, la faza de studii de prefezabilitate, urmând ca, pe baza acestora și a scenariilor de lucru optimizate, să se definitiveze etapele de urmat și să se fundamenteze parteneriatul amintit, în cadrul OUG nr. 101/2020, finanțarea lucrărilor fiind posibilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și de la bugetul de stat și local”, a precizat CJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult