25th septembrie 2021
Home » 50 milioane de euro pentru securitatea cibernetică

50 milioane de euro pentru securitatea cibernetică

de reporterpenet

Imagini pentru securitate cibernetica

Joi, 1 februarie, a fost lansat un apel pentru propuneri de proiecte în vederea dezvoltării unei rețele de centre de competență în domeniul securității cibernetice.

Volumul total de finanțare disponibilă se ridică la 50 milioane de euro.

Consorțiul câștigător, care ar putea include laboratoare universitare și centre de cercetare, va trebui să dezvolte în continuare cercetările existente pentru găsirea de soluții posibil de introdus pe piață în beneficiul securității informatice a pieței unice digitale. Termenul-limită pentru înscrierea propunerilor este 29 mai 2018.

Expertiza rezultată din proiectele selectate va contribui la construirea viitoarei rețele de competențe, ce va include și un Centru european de cercetare și competențe în materie de securitate cibernetică. Acest proiect-pilot a fost anunțat încă din septembrie 2017, împreună cu o serie vastă de măsuri care să furnizeze Europei instrumentele necesare pentru a contracara atacurile cibernetice și pentru a consolida securitatea cibernetică în ansamblul ei.

Apelul pentru propuneri de proiecte este finanțat prin intermediul programului Orizont 2020.
Un alt pas important pentru îmbunătățirea răspunsului la atacurile informatice îl reprezintă adoptarea, în data de 31 ianuarie, a regulamentului de punere în aplicare a Directivei UE 2016/1148 (Directiva NIS), care va trebui transpusă în legislația națională de toate statele membre până în data de 9 mai 2018.

Directiva este principalul act normativ al UE având ca scop întărirea rezilienței acesteia la incidentele cibernetice. Ea sprijină consolidarea capacităților la nivel national, stabilește modalitățile de cooperare tehnică și strategică la nivel european și introduce cerințe de notificare și securitate specifice.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult