20th ianuarie 2022
Home » A doua localitate din Dâmbovița care intră în carantină. Nerespectărea măsurilor de protecţie a dus la asta

A doua localitate din Dâmbovița care intră în carantină. Nerespectărea măsurilor de protecţie a dus la asta

de reporterpenet

Autoritățile din Dâmbovița au luat decizia a introduce măsura carantinării pentru încă o localitate, în care, măsurile de protecție nu au fost respectate.

Satul Lucieni din comuna dâmboviţeană cu acelaşi nume a intrat în carantină, miercuri, începând cu ora 12:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Conform Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin care se instituie carantina, localitatea raportează un indice de infectare pentru ultimele 14 zile de 3,3 cazuri la o mie de locuitori, însă riscul epidemiologic este „de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Rata de infectare în comuna Pucheni, aflată de joi în carantină, continuă să crească şi a ajuns la 11,28 la mie

Decizia de carantinare a satului Lucieni a fost luată în urma unei analize de risc a Direcţiei de Sănătate Dâmboviţa. Satul va fi în carantină începând de miercuri de la ora 12:00 pentru 14 zile, conform unui ordin emis tot miercuri de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

În localitate au fost impuse restricţiile de la cunoscute privind deplasările neesenţiale şi organizarea de evenimente publice sau private. Astfel, a fost limitat programul magazinelor din sat, iar acestea pot primi în interior clienţi numai în măsura în care pentru fiecare persoană sunt alocaţi 4 metri pătraţi din suprafaţa utilă a magazinului.cu respectarea distanţei de 2 metri între persoane, evenimentele private au fost sistate, unităţile turistice nu mai pot caza clienţi decât în cazul deplasărilor în scop profesional, iar activităţile culturale sau artistice au fost sistate. La slujbele religioase de botez nuntă sau înmormântare vor participa cel mult 16 persoane, cu tot cu vei care oficiază serviciul religios.

Satul Lucieni este a doua localitate din judeţul Dâmboviţa unde este impusă carantina după ce analiza de risc relevă „circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” privind prevenirea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Săptămâna trecută aceeaşi măsură a fost luată în cazul comunei Pucheni, iar de atunci rata de infectare aproape s-a triplat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult