22nd martie 2023
Home » A fost aprobat traseul final al Inelului 2 de Centură al Târgoviștei

A fost aprobat traseul final al Inelului 2 de Centură al Târgoviștei

de reporterpenet

Consiliul tehnico-economic al CNAIR a aprobat traseul final al Inelului 2 de Centură al Târgoviștei, arteră vitală pentru circulația în orașul reședință a județului Dâmbovița.

Potrivit CJ Dâmbovița, Inelul 2 de Centură este cel mai important drum care se construiește de la zero în județ.

Drumul de legătură, care va crește accesibilitatea în zona urbană a Municipiului Târgoviște, are o lungime de 16,15 km. Pornește din comună Ulmi, de la intersecția cu viitorul drum expres Valahia – Autostrada A1 Ploiești, și se intresecteaza cu DN 72, care face legătură între Târgoviște și Găești.

Ruta, care va traversa mai multe terenuri agricole și păduri, intersectează DN 72A, drum care face legătură între Târgoviște și Câmpulung.

Inelul 2 de Centură ajunge în DN 71, între localitățile Aninoasa și Doicești, dar se va intersecta și cu DJ 712, drum județean care face legătură între Municipiul Târgoviște, comunele Șotânga, Vulcana-Pandele și orașul Pucioasa.

„La momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a iInelului 2 de Centură a fost de 147.000.000 de euro.
După etapa de astăzi, vom mai avea o întâlnire cu reprezentanții CNAIR pentru a discuta toate aspectele legate de siguranța circulației pe noul drum”, transmite CJ Dâmbovița, într-un comunicat de presă.

Viitoarea arteră va avea patr benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime.

„Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Din studiile noastre, Inelul 2 de Centură al Târgoviștei va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogiratie la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere, 3 poduri și un viaduct. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este cheia dezvoltării județului nostru. O rețea nouă de drumuri echivalează cu scoaterea traficului din localități, economie de timp și carburant, și, nu în ultimul rând, diminuarea drastică a surselor de poluare din municipiile, orașele și comunele noastre”, a mai precizat CJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult