13th aprilie 2021
Home » A fost reluată acțiunea de dezinsecție

A fost reluată acțiunea de dezinsecție

de reporterpenet

A fost reluată acţiunea de dezinsecţie, atât la sol, cât şi prin pulverizare aeriană
Primăria municipiului Târgovişte va derula în perioada următoare 2 acțiuni de combatere a insectelor de disconfort, prin pulverizare aeriană și, respectiv, la sol.

Astfel, în perioada 14.07.2020 – 01.08.2020, se va realiza acțiunea de dezinsecție la sol pe domeniul public.

Dezinsecția are că scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc), cu substanțe chimice specifice.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt: K-OTHRINE SC 25 (FLOW), SOLFAC TRIO EC 200, FASTAC ACTIV, FENDONA, FASTER 10 CE, KARATE ZEON, EXIT 100SC/EC, MICROSIN, substanțe ecologice omologate de către Ministerul Sănătății Publice.

Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 23.00– 06.00 și vizează parcurile, locurile de joacă, spațiile verzi din microraioane, aliniamentele stradale și alte locuri publice.

Acest program ar putea fi modificat în situația în care condițiile meteo nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție.

PULVERIZARE AERIANĂ

Totodată, în perioada 17.07.2020 – 24.07.2020, în intervalul orar 05.30 – 09.30, se vor efectua acțiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

Acțiunea este programată în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Se vor folosi substanțe din divizia Bayer și avizate de Ministerul Sănătății Publice.

Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este EXIT 100 EC, insecticid formulat pentru aplicare ULV.

Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului. a transmis Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult