25th iulie 2024
Home » A început tabăra de ASTRO & FOTO 2014 organizată de SARM

A început tabăra de ASTRO & FOTO 2014 organizată de SARM

de reporterpenet

Pensiunea Runcu Stone  3

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează tabăra pentru adolescenți și tineret „Astronomie și Fotografie”, în perioada 1 – 6 iulie 2014, la Pensiunea Runcu Stone, situată în Runcu din județul Dâmbovița, la poalele Munților Leaota.

În cadrul taberei, pasionatii de astre vor putea lua parte la cursuri precum: astronomie generală, constelații și orientare pe bolta cerului, observarea evenimentelor și fenomenelor astronomice sau observații prin telescop: peisajului lunar, planetele Saturn și Marte, obiecte ale cerului profund (nebuloase, galaxii, roiuri de stele).

Program:

Elemente de bază în fotografie și inițiere în astrofotografie
Expoziție de fotografie astronomică
Bibliotecă de carte astronomică
Drumeție în natură. Aflarea punctelor cardinale și orientare folosind harta turistică. Identificarea principalelor specii de arbori.
Fotografie: peisaj natural de zi și de noapte
Folosirea hărții cerului și a planisferei
Jocuri educativ-nonformale

Perseide 2012_colaj 1

Accesorii obligatorii:

-Toți participanții vor avea obligatoriu asupra lor:
-Îmbrăcăminte adecvată pentru temperaturile mai scăzute din timpul nopții și condiții specifice de drumeție. De reținut că noaptea, la observații, temperatura poate să scadă uneori sub 10 grade.
-Ghete și pelerină de ploaie (pentru drumeție), fes/căciulă.
-Caiet de notițe (nu foi volante), pix și creion, lanternă cu lumină roșie (se poate obține prin aplicarea unei folii de culoare roșie).
-Medicamente uzuale (recomandat), produse de igienă personală.
-Aparat de fotografia (opțional).

pensiunea runcu stone

Localizare

Tabăra se desfășoară la Pensiunea Runcu Stone, dotată la standard de 4 margarete, care asigură condiții optime de găzduire (cazare și masă) și de desfășurare a programului taberei.

Pensiunea este situată într-o zonă deosebit de pitorească, la poalele Munților Leaota în vârful Giurcu, la altitudinea de 840 m, pe o pajiște de peste 10 ha, cu o varietate rar întâlnită de plante și flori, împrejmuită de codrii seculari de fagi, mesteceni și stejari, într-un loc ce domină întreg platoul subcarpatic dâmbovițean. Se află la 38 km de orașul Târgoviște și la 50 km de orașul Sinaia, la graniţa dintre comunele Runcu şi Râu Alb (vezi harta 1).

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult