15th aprilie 2021
Home » A murit preotul Cătălin Boșomoiu din Protoieria Titu. Avea doar 35 de ani

A murit preotul Cătălin Boșomoiu din Protoieria Titu. Avea doar 35 de ani

de reporterpenet

Marți, 9 martie 2021, a trecut la cele veșnice, la numai 35 de ani, preotul Mihail Cătălin Boșomoiu de la Parohia Ungureni din Protoieria Titu.

Potrivi Arhiepiscopiei Târgoviștei, preotul a murit în urma unui infarct miocardic. Părintele s-a născut în ziua de 8 septembrie 1986, în Municipiul Curtea de Argeș și a urmat studiile școlii primare și gimnaziale din localitate.

A studiat la Seminarul Teologic Ortodox Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș și, după aceea, la Facultatea de Teologie din Pitești, unde a absolvit cursurile de licență și de masterat.

A fost hirotonit diacon pe 25 noiembrie 2012, la Mânăstirea Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Antonești, Argeș. În perioada anilor 2012 – 2016, a slujit ca diacon la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, iar între anii 2016 – 2020, a slujit ca diacon la Parohia Sf. M.M. Gheorghe – Holborn, Londra, Marea Britanie.

Mitropolitul Nifon l-a hirotonit preot, în ziua de 12 septembrie 2020, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Între anii 2020-2021, a slujit ca preot paroh la Parohia Ungureni din Protoieria Titu.

Miercuri, 10 martie 2021, părintele va fi depus în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Ungureni, urmând ca joi, 11 martie 2021, părintele să fie dus la biserica Parohiei Cicănești I, Sat Urechești, Comuna Cicănești, Protoieria Curtea de Argeș, unde va fi săvârșită slujba de înmormântare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult