15th iunie 2024
Home » A murit profesorul Theodor Pavelescu, de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște

A murit profesorul Theodor Pavelescu, de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște

de reporterpenet

Theodor Pavelescu, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de matematică din Târgoviște, prin mâna căzuria au trecut mii de elevi, a murit.

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște a făcut tristul anunț.

„Cu profundă tristețe, Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște anunță trecerea în neființă a domnului profesor Theodor Pavelescu. Unul dintre fondatotii Școlii Normale, profesor de matematică al multor generații de educatori, învățători și profesori, domnul Theodor Pavelescu rămâne în istoria învățământului dâmbovițean și în memoria afectivă a comunității didactice prin autoritatea intelectuală, prin ironia fină și cultura literară. Un ultim omagiu poate fi adus la Biserica Sfântul Nicolae Andronescu până miercuri, 7 feb 2024. Transmitem familiei sincere condoleanțe și o asigurăm de eterna amintire ce o vom păstra domnului profesor”, este anunțul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște.

Theodor Pavelescu s-a născut pe 9 octombrie 1951 și și-a început cariera de professor la vârsta de 22 de ani.

Iniţial, ca elev de gimnaziu îi plăceau istoria şi literatura, pasiune venită de la bunicul său, care era preot în sat, însă, mai târziu, profesorul meu de matematică, i-a insuflat dragostea pentru această materie.

„Mi-a zis că am aptitudini deosebite pentru matematică şi atunci am decis să mă prezint la cercuri. Din acel moment am început să cred că pot face ceva în matematică. Consider că matematica e un fel de a fi şi, totodată, viaţa mea îmi este întreţinută de matematică şi nu contenesc să mă minunez mereu de lucrurile deosebite pe care le întâlnesc în diferite publicaţii de specialitate. Din acest punct de vedere cred că un profesor adevărat trebuie să se minuneze măcar o dată pe săptămână de lucrurile noi pe care le întâlneşte, ceea ce presupune că el trebuie să studieze permanent”, povestea Theodor Pavelescu într-un interviu pentru Alexandra Milea, fostă elevă a Colegiului.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult