30th iunie 2022
Home » Adio cărucioarelor și oalelor pe holuri. Spitalul Județean din Târgoviște servește mâncarea la caserolă

Adio cărucioarelor și oalelor pe holuri. Spitalul Județean din Târgoviște servește mâncarea la caserolă

de reporterpenet

Putem spune că servirea mesei se face la un alt nivel la Spitalul Județean din Târgoviște. Mâncarea bolnavilor nu mai este adusă în oale, ci este este servită în caserole de unică folosință.

Schimbarea a fost realizată de la 1 februarie 2022 și reprezintă un sistem modern, european, de servire a mesei către pacienți. Atât micul dejun, cât și prânzul și cina sunt servite fiecărui bolnav în caserole individuale. Porțiile sunt preparate și ambalate în blocul alimentar al Spitalului.

„Totul este îmbunătățit. De la calitate, la aspect și servire în condiții civilizate. Căutăm în permanență să creăm condiții optime, europene pentru bolnavi. Vrem ca aceștia să nu mai asocieze spitalul cu o zonă cenușie, pesimistă, ci cu un spațiu care să le insufle speranță și încredere. Asta vrem să realizăm în unitatea noastră, prin serviciile oferite și prin profesionalismul cadrelor”, precizează managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.

UPU, modernizată și extinsă

Consiliul Județean Dâmbovița a semnat, recent, contractul pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

„Prin acest proiect, dâmbovițenii vor beneficia de cele mai bune condiții de prim ajutor, dar vom și crește calitatea actului medical. De asemenea, această extindere va asigura servicii care lipsesc din sistemul de urgențe al spitalului și va separa cazurile nonvitale de cele vitale, fapt care este de un real ajutor pentru medicii celui mai important spital din județul nostru”, a declarat șeful administrației județene.

Va fi construit un tronson de clădire nou dedicat urgențelor vitale, spațiile urgențelor nonvitale și pediatrice vor fi modernizate, dar va fi achiziționată și aparatură și dotări de ultimă generație.

Este vorba de 10 monitoare de funcții vitale, 4 defibrilatoare, 4 electrocardiografe, 1 aparat de radiologie digitală, 1 sistem de perfuzie sub presiune, 2 truse instrumentar chirurgical, 2 aspiratoare secreții, 2 injectomate cu infuzomate, 1 ventilator portabil, 1 stație centrală de monitorizare, 1 ecograf staționar, 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice), mobilier pentru spațiile de așteptare și tărgi transport pacienți.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 8 milioane de lei. Proiectul are ca termen de finalizare a lucrărilor luna decembrie 2023.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult