25th februarie 2021
Home » Alegeri parţiale, 11 iunie. Duminică vor fi aleşi primari în 49 de localităţi şi oraşe din România

Alegeri parţiale, 11 iunie. Duminică vor fi aleşi primari în 49 de localităţi şi oraşe din România

de reporterpenet
Alegeri parţiale, 11 iunie, Duminică vor fi aleşi primari în 49 de localităţi şi oraşe din România

Alegeri parţiale, 11 iunie, Duminică vor fi aleşi primari în 49 de localităţi şi oraşe din România

Cetăţenii cu drept de vot din 49 de localităţi din ţară se vor prezenta la urne duminică, pentru a-şi alege primarii. Printre acestea se află şi municipalităţile Craiova, Târgu Jiu, Roman, Moineşti şi Lupeni.

Cele mai importante oraşe în care se se organizează alegeri pentru ocuparea funcţiei de primar sunt Craiova şi Târgu Jiu, oraşe reşedinţă de judeţ.

La Craiova, Lia Vasilescu, primarul ales, a demisionat după alegerile parlamentar, când a obţinut un post de deputat. Apoi, a fost numită ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale.

La Craiova, candidatul PSD este Mihail Genoiu, cel care a ocupat funcţia de primar interimar, după demisia lui Vasilescu. PNL merge în cursă cu Mario Oprea, liderul senatorilor formaţiunii, iar USR îl propune pe deputatul Adrian Prisnel.

Tot pentru un loc în Parlament, a demisionat şi Florin Cârciumaru din funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. Cârciumaru a lăsat postul de la primărie vacant, după ce a obţinut unul în Senatul României. Pe scaunul de primar al municipiului Târgu Jiu se bat din partea PSD viceprimarul Aurel Popescu, cel care a asigurat intermatul după demisia lui Cârciumaru, iar din partea PNL, candidatul este Marcel Romanescu.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului etc.

Alegerile parţiale vor fi organizate în cinci municipii – Moineşti, judeţul Bacău, Craiova, judeţul Dolj, Târgu Jiu, judeţul Gorj, Lupeni, judeţul Hunedoara, Roman, judeţul Neamţ, nouă oraşe – Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune, se arată într-un comunicat al guvernului.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult