25th februarie 2021
Home » Alertă la Institutul Marius Nasta. Pericol de incendiu, zeci de echipaje de salvare mobilizate

Alertă la Institutul Marius Nasta. Pericol de incendiu, zeci de echipaje de salvare mobilizate

de reporterpenet

Un număr mare de echipaje de salvare au fost mobilizate la Institutul Marius Nasta. Au fost semnalate degajări de fum la Unitatea mobila din cadrul Institului.

Şeful IGSU, Raed Arafat a declarat, duminică seara că nu are informaţii potrivit cărora ar fi existat un incendiu la unitatea mobilă de la Institutul Marius Nasta. De asemenea, Arafat a vorbit despre cinci pacienţi intubaţi, ambele informaţii fiind contrazise de conducerea institutului.

Un incident a avut loc duminică seara la o secţie externă ATI a Institutului Marius Nasta din Bucureşti.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 şi au fost alertate autorităţile.

În interiorul unităţii se aflau şapte pacienţi Covid, dintre care cinci ar fi intubaţi. La faţa locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD şi unitate de terapie intensivă mobilă.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a dat asigurări că pacienţii sunt transferaţi în secţiile centrale din Marius Nasta, unde sunt destule locuri libere: „Sunt pacienţi care nu au avut nevoie de intubare, dar oamenii sunt speriaţi”.

O posibilă cauză este o pană de curent.

”Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienţii, aparţinătorii şi opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţi aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte” a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

În unitatea externă de la Nasta erau internaţi 7 pacienţi, 5 intubaţi.  Din primele informaţii pacienţii au fost mutaţi în unitatea centrală.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult