25th februarie 2021
Home » Alt vaccin! Compania americană Novavax a început un studii clinice

Alt vaccin! Compania americană Novavax a început un studii clinice

de reporterpenet

Compania americană Novavax a început un studiu clinic de fază finală pentru vaccinul său experimental pentru Covid-19, în Statele Unite, după amânarea de două ori a cercetării din cauza problemelor legate de creşterea procesului de producţie, potrivit unui anunţ făcut luni, transmite Reuters.

Studiul va include 30.000 de voluntari, din circa 115 de locaţii din Statele Unite şi Mexic. Două treimi dintre participanţi vor primi vaccinul, iar restul placebo.

Asociaţia Umanitară Speranță pentru România cere ajutor pentru Joseph, un copil de doi ani internat după efectuarea unui vaccin

Novavax este în urma altor producători de medicamente în cursa globală pentru producerea unui vaccin. Companiile Pfizer şi Moderna au obţinut deja autorizarea pentru folosirea în regim de urgenţă a vaccinurilor lor pentru Covid-19 în Statele Unite.

Experţii au afirmat însă că va fi nevoie de mai multe vaccinuri pentru a opri pandemia care a ucis peste 1,7 milioane de oameni la nivel mondial.

Registru pentru spaniolii care refuză vaccinarea anti-COVID

Novavax a semnat acorduri de livrare a vaccinului său cu mai multe ţări, urmând să pună la dispoziţie 60 de milioane de dolari Marii Britanii, unde se află în derulare un studiu de fază finală. Datele interimare ale studiului sunt aşteptate în primul trimestru din 2021.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult