7th martie 2021
Home » Amazon a inaugurat noul centru de dezvoltare din Bucureşti

Amazon a inaugurat noul centru de dezvoltare din Bucureşti

de reporterpenet

Amazon a inaugurat astăzi noul centru de dezvoltare din Bucureşti
Amazon şi Amazon Web Services au inaugurat oficial noul sediu şi Centru de Dezvoltare şi Tehnologie din Bucureşti, creând peste 650 de locuri de muncă, care se adaugă celor 1000 pe care compania le avea deja în România.

Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua se va axa pe construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar şi asupra tehnologiilor care formează fundaţia AWS.

Noul sediu Amazon şi AWS găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluţiilor lingvistice pentru Alexa, dar şi testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

“România se mândreşte cu specialiştii IT talentaţi din Bucureşti, în special în domeniile cercetării şi dezvoltării tehnologiei, iar noua investiţie reconfirmă faptul că există oportunităţi pentru companiile de tehnologie în capitală ”, a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România, care a fost prezent la inaugurarea noului sediu din Pipera.

Chiar dacă investiţia este una importantă, oficialii Amazon nu au dat detalii despre o posibilă viitoare prezenţă pe piaţa din România a serviciilor de retail online. Compania condusă de Jeff Bezos este prezentă în mai multe ţări din Europa de Vest, iar în viitorul apropiat este posibil să asistăm la o expansiune a acesteia în regiune. De-a lungul timpului au existat mai multe zvonuri prvind o eventuală achiziţie a operaţiunilor eMAG de către Amazon, însă nimic nu s-a dovedit a fi adevărat, cel puţin până acum.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult