25th septembrie 2021
Home » Ambasada SUA, reacție la scutul de „plumb” în jurul Rovanei: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară

Ambasada SUA, reacție la scutul de „plumb” în jurul Rovanei: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară

de reporterpenet
Ambasada SUA, reacție la scutul de "plumb" în jurul Rovanei: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară

Ambasada SUA, reacție la scutul de „plumb” în jurul Rovanei: Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară

Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege, iar imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru a apăra pe cineva de răspundere, a transmis Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

„Ambasada nu comentează cazuri individuale. Cu toate acestea, noi credem că nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege şi nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice americane, transmis la solicitarea Agerpres.

Imagini pentru hans klemm

Camera Deputaţilor a respins marţi solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului. Au fost înregistrate 99 de voturi „pentru” şi 184 de voturi „împotrivă”, un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult