26th octombrie 2021
Home » Ambasadorul Republicii Belarus în România a vizitat Turnul Chindiei

Ambasadorul Republicii Belarus în România a vizitat Turnul Chindiei

de reporterpenet


Ambasadorul Republicii Belarus în România, Excelenţa Sa Andrei Grinkevich, a efectuat, miercuri, 1 iulie, o vizită în județul Dâmbovița.

După o întâlnire cu cadrele didactice din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, înaltul oficial a participat, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), la o întâlnire cu conducerea CJD.
„Pe parcursul discuţiilor, preşedintele CJD, Alexandru Oprea i-a mulţumit Excelenţei Sale pentru interesul arătat judeţului Dâmboviţa, pe care-l vizitează pentru a doua oară, în calitate oficială, asigurându-l de întregul sprijin al administraţiei judeţene în vederea încheierii unei relaţii bilaterale de colaborare benefice pentru ambele părţi. Alexandru Oprea a subliniat importanţa potenţialului industrial, agricol şi turistic al judeţului, făcând referire la marile companii de succes din judeţ. Totodată, a prezentat facilităţile oferite de cele trei parcuri industriale din judeţ şi a subliniat interesul autorităţilor judeţene de a aduce investitori în cadrul acestora”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.
Ambasadorul Andrei Grinkevich a abordat atât problematica relaţiilor de colaborare dintre România şi Belarus, cât şi cele mai importante domenii de activitate din Belarus.

Belarus analizează, în prezent, posibilitatea deschiderii unei companii producătoare de autobuze electrice în România. Această idee a fost expusă în contextul în care tractoarele utilizate în Belarus sunt produse în România, iar unele autobuze utilizate în oraşe româneşti sunt produse în Belarus.
Excelenţa Sale a continuat cu o deplasare la Parcul Industrial Priboiu şi la Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult