25th iulie 2024
Home » Angajat al Rondocarton, operat de urgență, în urma unui accident de muncă

Angajat al Rondocarton, operat de urgență, în urma unui accident de muncă

de reporterpenet
Angajat al Rondocarton, operat de urgență, în urma unui accident de muncă

Angajat al Rondocarton, operat de urgență, în urma unui accident de muncă

Un tânăr de 22 de ani, angajat al societății Rondocarton Târgoviște, a ajuns în stare gravă al Spitalul Județeande Urgență din Târgoviște, în urma unui accident de muncă ce a avut loc, luni.

Poliția Muncipiului Târgoviște a fost sesizată, în jurul orei 18, că un tânăr de 22 de ani a fost prins între rolele unui utilaj de producție. Acesta s-ar fi urcat pe utilaj pentru a-l manevra, timp în care mașinăria a fost pornită de un alt angajat, care nu îl văzuse pe tânăr.

Bărbatul a fost rănit în zona abdominală și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Acesta se află acum internat la Secția Chirurgie, după ce a fost operat de urgență pentru a a-i fi cusută ruptura de ficat suferită.

În cauză, polițiștii târgovișteni au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

Inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, Marius Lixandru, a precizat pentru Radio Minisat că, potrivit legii, dacă accidentul de muncă nu se soldează cu decesul angajatului, cercetarea o va face angajatorul, iar ITM Dâmbovița doar va aviza cercetarea. Acesta nu a vrut să se antepronunțe, atâta vreme cât cercetarea circumstanțelor producerii accidentului este abia la început.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult