16th mai 2021
Home » Anunțul momentului. Orban anunţă că pensiile nu mai cresc în acest an. Fără vouchere de vacanţă noi

Anunțul momentului. Orban anunţă că pensiile nu mai cresc în acest an. Fără vouchere de vacanţă noi

de reporterpenet

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că punctul de pensie nu va mai creşte în acest an, ci va fi majorat abia de la 1 ianuarie 2022.

Orban a anunţat luni că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor.

„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Potrivit lui, mecanismul de creştere va fi de indexare cu o formulă care va lua în calcul inflaţia, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

Sistemul de a creştere punctului de pensie în luna septembrie a provocat numeroase anomalii, a spus Ludovic Orban, care a precizat că va avea loc şi recalcularea punctului de pensie, astfel încât „să se facă dreptate pentru pensionari”.
Preşedintele PNL a precizat că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021. „Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban.
Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.
Cu toate acestea, Orban a anunţat că angajaţii prefecturilor nu vor mai primi în acest an sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult