29th noiembrie 2021
Home » Aplicația la care poți renunța pentru a-ți dubla durata bateriei

Aplicația la care poți renunța pentru a-ți dubla durata bateriei

de reporterpenet
Aplicația la care poți renunța pentru a-ți dubla durata bateriei

Aplicația la care poți renunța pentru a-ți dubla durata bateriei

Dacă ai un telefon dintr-o generație mai veche probabil ai observat că durata de viață a bateriei a scăzut considerabil pe parcursul lunilor sau anilor de utilizare a lui.

Acest lucru este perfect normal și poate fi rezolvat ieftin și ușor printr-o schimbare a bateriei la cel mai apropiat service GSM. Însă poate nu vrei să faci acest pas încă. Care este aplicația la care poți renunța pentru a dubla durata unui ciclu de încărcare a bateriei tale?

Aplicația de Facebook consumă foarte multe resurse pentru că are foarte multe funcții, nu doar localizare și comunicare. Ea își și setează tot felul de priorități asupra procesorului iar setarea unor măsuri de creștere a autonomiei nu va reuși să blocheze activitatea acesteia. Dacă nu vreți să renunțați de tot la aplicația Facebook, trebuie doar să opriți notificările și localizarea iar lucrurile vor sta deja mai bine.

Se mai poate închide funcția de autoplay pentru video, care consumă de asemenea resurse semnificative ale telefonului. Trebuie blocat accesul în backbround pe cât se poate (Background App Refresh – off), iar luminozitatea ecranului trebuie redusă pe cât se poate tot timpul. Dar și așa, dacă țineți aplicația Facebook deschisă mult timp, va continua să termine bateria rapid. Totul depinde de cât timp petreceți pe telefonul mobil pe Facebook, scrie ComputerBlog.ro.

Mai mult, există și pentru Facebook aplicație Lite, care este mult mai prietenoasă și nu consumă resursele telefonului, la fel și aplicația Messenger Lite. Ambele sunt programate să nu consume bateria și să consume mai puține date mobile decât restul aplicațiilor. Aș mai adăuga că rețeaua mobilă cu semnal slab și un Wi-Fi cu semnal slab pot consuma bateria mult mai mult decât o face orice altă aplicație. Acest lucru afectează mai tare bateria decât aplicația în sine.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult