15th aprilie 2021
Home » Apple ar putea opri producţia de iPhone 12 mini

Apple ar putea opri producţia de iPhone 12 mini

de reporterpenet

Apple ar urma să înceteze,din următorul trimestru, să mai producă iPhone 12 mini, smartphone care performează multă sub aşteptările companiei.

Analistul JP Morgan, William Yang, a publicat o previziune privind strategia de producţie a celei mai noi serii de iPhone, bazată pe estimările privind vânzarea modelelor care o compun şi informaţii provenite din rândul producătorilor de componente.
Astfel, din cauză că vânzările nu corespund cu aşteptările companiei, Apple ar urma să reducă, în primă fază, producţia modelelor iPhone 12 şi iPhone 12 mini cu 9 milioane, respectiv 11 milioane de unităţi.
Acelaşi analist de la JP Morgan crede că, din al doilea trimestru, Apple ar putea înceta complet să mai producă iPhone 12 mini, urmând să-l mai comercializeze până la epuizarea stocurilor.
În schimb, datorită vânzărilor peste aşteptările companiei, Apple va creşte producţia pentru iPhone 12 Pro Max şi iPhone 12 Pro, precum şi iPhone 11, care se dovedeşte un device de succes şi după lansarea noii serii.
Yang estimează că Apple va creşte cu 11 milioane, 2 milioane, respectiv 8 milioane de unităţi producţia pentru cele trei modele.
Cum iPhone 12 şi iPhone 12 mini sunt cele mai ieftine modele ale noii serii, iar iPhone 12 Pro Max şi iPhone 12 Pro sunt cele mai scumpe, modificările menţionate de Yang ar putea să se dovedească pozitive asupra veniturilor Apple.
Conform unor estimări realizate de Digitimes, iPhone 12 mini reprezintă doar 6% din vânzările noii serii de smartphone-uri Apple, semn că epopeea telefoanelor cu ecran mic se apropie de final.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult