26th octombrie 2021
Home » Aproape 300 de mil. lei – contractul pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Dâmboviţa

Aproape 300 de mil. lei – contractul pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Dâmboviţa

de reporterpenet

Operatorul de salubritate Supercom a anunţat luni că a câştigat o licitaţie publică organizată de către ADI Salubritate, pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Dâmboviţa, contractul având o durată de opt ani şi o valoare de aproximativ 297 milioane lei (peste 60 de milioane de euro).

Compania Supercom a semnat vineri, 2 iulie, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgoviște, un nou contract de colectare şi transport ale deşeurilor municipale din judeţul Dâmboviţa, în urma participării şi câştigării licitaţiei publice organizată de către ADI Salubritate. Contractul are o durată de 8 ani şi o valoare de aproximativ 297 milioane lei (peste 60 de milioane de euro).

Este vorba despre un proiect de gestionare a deşeurilor, derulat la nivelul judeţului Dâmboviţa, primul judeţ din România care a beneficiat de fonduri europene pentru implementarea Măsurii „Reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare şi depozitare a deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa”, prin Programul ISPA.

”Prin noul contract, Supercom îşi continuă activitatea de preluare şi transport ale deşeurilor menajere din judeţ, iar din 2022 va începe colectarea şi transportul de deşeuri selective. Colectarea selectivă se va face la sursă, de către fiecare cetăţean, prin adunarea deşeurilor reciclabile în pubele dedicate”, arată compania.

Compania precizează că va pune la dispoziţia cetăţenilor 156.000 pubele, 5.200 containere, saci de gunoi speciali şi recipienţi metalici şi va mări flota în judeţ cu 120 utilaje pentru asigurarea serviciului de colectare selectivă şi transport.

„Am dezvoltat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru a oferi cetăţenilor servicii de salubritate la cele mai înalte standarde europene. Faptul că astăzi am semnat un nou contract în urma câştigării licitaţiei publice ne arată că avem încrederea nu doar a administraţiei, dar şi a cetăţenilor. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România şi investim constant în echipamente şi utilaje noi, asigurăm servicii performante şi propunem servicii noi. În Dâmboviţa, din 2022 vom începe colectarea şi transportul deşeurilor selective”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, preşedinte al Supercom.

Supercom este unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România, este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 1990 de Ionel Ciuclea. Compania oferă servicii de salubrizare, colectare, depozitare şi valorificare a deşeurilor, deszăpezire, reciclare etc.

În cele trei decenii de activitate, compania a avut colaborări pe termen lung cu administraţiile locale, atât cele din Bucureşti, cât şi din Ilfov, Dâmboviţa, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Ialomiţa.

Are 31 de puncte de lucru în toată ţara.

Contractul are o durată de 8 ani și o valoare de 297.016.750,48 lei, fără TVA, pentru întreaga perioadă de operare, conform ofertei financiare depusă de către SC Supercom SA.

„Este un proiect major de gestionare a deșeurilor, derulat la nivelul județului Dâmbovița, care va stimula îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației, susținerea dezvoltării economico-sociale a localităților, promovarea calității și eficienței serviciului, dezvoltarea durabilă a acestuia, gestionarea serviciului pe criterii de transparență, competitivitate și eficiență și, nu în ultimul rând, protecția și conservarea mediului înconjurător și a sănătății populației”, arată CJ Dâmbovița.

Operatorul va utiliza peste 120 de utilaje pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor și transportul separat al acestora, dotate cu sisteme de monitorizare și cântărire și va asigura echipamente specifice serviciului, precum 156.227 pubele, 5241 containere, recipienți metalici, saci rezistenți.

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban și rural, zona de blocuri, să fie dotate cu recipienți de 1,1 m³, pe culori, galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal și albastru pentru deșeurile de hârtie. Sticla se va precolecta în recipienți de tip igloo (clopot), prin aport voluntar.

„În eurocontainerele negre, se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă. Pentru zona de case, atât în mediul urban cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile din plastic/metal și câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton. În pubelele negre, se vor colecta deșeurile menajere. Deșeurile reciclabile, astfel depozitate, vor fi preluate de către operator, individual, din ”poartă în poartă”, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună. Restul deșeurilor vor fi ridicate în zona de blocuri, mediul urban, zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână”, mai arată CJD.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult