9th decembrie 2023
Home » Arctic demarează lucrările de construcție a fabricii de la Ulmi

Arctic demarează lucrările de construcție a fabricii de la Ulmi

de reporterpenet
Arctic demarează lucrările de construcție a fabricii de la Ulmi

Arctic demarează lucrările de construcție a fabricii de la Ulmi

Arctic, unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producţiei de maşini de spălat, demarează joi, 15 iunie, lucrările de construcție la noua fabrică de la Ulmi, realizată din fonduri proprii, dar și cu ajutor de la Guvern.

În prima etapă, proiectul vizează atât unitatea în sine, cât și un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări pentru autoturisme și mașini de mare tonaj, cabină pentru poartă, clădiri conexe, alei carosabile și pietonale, amenajări peisagere și sistematizare verticală, împrejmuire, branșamente pentru utilități și organizare de șantier.

Peste 4.000 de locuri de muncă și investiție de sute de milioane

„Am primit notificare din partea Grupului Arkelic ca ar începe astăzi. Din ceea ce știu eu, vineri a fost desemnat câștigătorul, anteprenorul general. Așa cum am spus vor fi 4.000-4.500 de locuri de muncă. Lucrul îmbucurător este că pe lângă investiția Arctic, am primit săptămâna trecută de la Curent Metal, solicitarea pentru eliberarea autorizației de construcție pentru capacitatea lor. Ceea ce știu la ora actuală este că investitorii Arkelicului care deja au cumpărat terenuri, vor face investiții la Ulmi. Vor lucra 4.000-4.500 de de persoane pe tot ce înseamnă platforma Ulmi, Comișani, Văcărești. Investiția totală se mai acordă 200 de milioane de euro pe cele trei capacități, însemnând Fabrica de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, cuptoare cu microunde. Ajutorul de stat este cuprins în această sumă, din dicuțiile purtate cu 3 din cei 5 investitori care au cumpărat terenuri, mai au și aceștia investiții în vloare de 130 milioane de euro”, a declarat președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Arctic 45 de ani

Prin realizarea acestei investiţii, Arctic va deveni unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producţiei de maşini de spălat, iar impactul va fi resimţit la nivel economic şi social, în judeţul nostru urmând a fi create numeroase locuri de muncă.

Fabrica va acoperi o parte din investiţie din profitul său, iar cealaltă parte, aproximativ 37 de milioane de euro, speră să o obţină de la Guvernul României, sub formă de ajutor de stat.

În 2012, Guvernul a mai acordat firmei Arctic un ajutor de stat de aproximativ 10 milioane de euro, pentru o investiţie care a asigurat 1.000 locuri de muncă.

Arctic a cumpărat de la persoane fizice patru louri de teren însumând 75 de hectare, pe care va construi viitoarea fabrică. Investiţia în teren s-a ridicat peste 750.000 de euro. Terenurile se află aproape de Drumul Naţional 71, care leagă Târgovişte de Bucureşti. Nu se cunoaşte, deocamdată, valoarea totală a investiţiei, însă aceasta este, cu siguranţă, de ordinul milioanelor de euro.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane de lei.

“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producţie cu cele din alte ţări parte din grupul Arçelik, dar şi utilaje inteligente”, a declarat Nihat Bayiz, directorul general al Arctic.

Arctic îşi desfăşoară activitatea în România de peste 45 de ani şi este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifră de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de lei. În prezent, 82% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

Proiectul Arctic de la Ulmi atrage noi investitori

Reprezentanţi ai trei companii turceşti s-au întâlnit, joi, la Târgovişte, cu conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, pentru a discuta de eventualele investiţii pe care vor să le demareze în jurul proiectului „Arctic” de la Ulmi.

Potrivit unui comunicat al CJ Dâmboviţa, este vorba despre societăţile MEFA ENDÜSTRI, TELAS şi A GROUP (AKIM METAL, AKPLAS, AKSEM) care vor deschide, în localităţile Comişani şi Văcăreşti, fabrici pentru realizarea de componente necesare în procesul de producţie al firmei SC ARCTIC SA.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult