15th iunie 2024
Home » Au apărut în pieţe roșiile cu ţugui! Ce sunt, de fapt. Mai mănânci?

Au apărut în pieţe roșiile cu ţugui! Ce sunt, de fapt. Mai mănânci?

de reporterpenet
Au apărut în pieţe roșiile cu ţugui! Ce sunt, de fapt. Mai mănânci?

Au apărut în pieţe roșiile cu ţugui! Ce sunt, de fapt. Mai mănânci?

În ultimii ani, piețele din România sunt invadate cu roșii al căror format nu era cunoscut. Este vorba despre acel țugui despre care cercetătorii trag un semnal de alarmă, din cauza folosirii substanțelor chimice în exces pentru a ajunge la o coacere rapidă.

„Apariția acestui tugui în zona vârfului fructului indică faptul că fructul a fost stimulat și prin stimulare repetată el s-a acumulat”, declara un specialist în legumicultură, potrivit agrointel.ro.

În cazul roșiilor cu chimicale apare un spațiu între miez și coajă. Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului.

Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Țuguiul se formează din cauza folosirii în exces a unei substanțe chimice.

Continuarea, pe Agrointel.ro

http://agrointel.ro/57477/adevarul-despre-rosiile-cu-mot-dr-ing-costel-vanatoru-dezvaluie-cum-se-produc-tomatele-cu-tugui/

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult