12th august 2022
Home » Au început lucrările pentru extinderea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Au început lucrările pentru extinderea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

de reporterpenet

Bolnavii cu afecțiuni cardiace vor fi tratați, în curând, într-o nouă clădire. Lucrările de extindere a Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) au început, având o valoare de aproape 6,5 milioane de lei.

În valoare de 6.470.189,66 lei, contractul de lucrări prevede extinderea Secției Cardiologie prin construirea unei unități de angiografie și intervenții asupra clădirii existente, realizarea unei legături funcționale și structurale între clădirea existentă și corpul nou, sistematizarea pe verticală a zonei delimitate prin proiect, precum și relocarea rețelelor de utilități din amplasament.

Suprafața construită totală va ajunge la 525,73 mp și va cuprinde clădirea extinsă a Secției Cardiologie și clădirile anexe.

Lucrările mai prevăd asigurarea mai multor tipuri de echipamente de bază pentru climatizare, ventilare, centrală termică, instalații electrice și sanitare și instalație de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu.

„Este o investiție importantă, pe care ne-am asumat-o în fața dâmbovițenilor, cu un an și jumătate în urmă. Finanțarea este, în totalitate, din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Sper că, anul viitor, această extindere va fi gata. După realizarea lucrărilor de construcție, vom monta în clădirea Secției de Cardiologie un angiograf. Suntem, cred, singurul spital din sudul României care nu are o astfel de secție, dar, anul viitor, vom avea cea mai modernă secție de cardiologie din această parte a țării”, dă asigurări președintele CJ Dâmbovița.

Extinderea secției de cardiologie se înscrie într-un important plan de dezvoltare a spitalului județean, în care mai sunt incluse extinderea Unității de Primiri Urgențe și un ambulatoriu nou.

„Valoarea totală a celor trei proiecte, la care lucrăm în această perioadă, depășește 40 milioane lei, deci este cel mai mare plan investițional din istoria SJUT. În al doilea rând, ne-am propus să investim și în resursa umană, și este pentru prima dată în istoria spitalului județean când atât de mulți medici s-au alăturat echipei noastre. În această perioadă, sunt scoase la concurs 36 de posturi. Dorim să aducem la SJUT medici tineri. Numai anul trecut, 26 de colegi, cu media de vârstă de 37 de ani, au venit în echipa noastră”, a mai spus șeful CJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult