17th octombrie 2021
Home » Avocată din Baroul Dâmbovița, arestată pentru trafic de influență

Avocată din Baroul Dâmbovița, arestată pentru trafic de influență

de reporterpenet

DNA

O avocată din Baroul Dâmbovița a fost arestată preventiv pentru trafic de influență, în formă continuată, ea fiind acuzată că a pretins și primit bani pentru a determina un judecător de la Tribunalul Dâmbovița să pronunțe o anumită soluție într-un dosar.

Curtea de Apel Ploiești a admis propunerea DNA Ploiești și a dispus arestarea preventivă a inculpatei Elena Crina Ioniță, avocat în Baroul Dâmbovița, pentru o perioadă de 15 zile, decizia nefiind definitivă.

Elena Crina Ioniță a fost reținută de procurorii DNA Ploiești sub acuzația de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de vineri al DNA, în mai și septembrie 2014, Elena Ioniță, în calitate de avocat, a pretins și primit de la un martor denunțător, în doua rânduri, câte 2.500 euro, iar la data de 11 noiembrie 2015 a mai pretins de la aceeași persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro.

„În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență și a promis că va determina un magistrat — judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița să pronunțe o soluție favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunțător”, susțin procurorii.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult