25th februarie 2021
Home » Băncile nu vor mai putea face popriri

Băncile nu vor mai putea face popriri

de reporterpenet

bani imm

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, urmează a dezbate odată cu începerea noii sesiuni legislative, propunerea privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii.

Propunerea prevede ca veniturile din salarii să nu mai poată fi poprite de către bănci, ci direct de către angajator și a fost adoptată în iunie 2016 de către membrii Comisiei juridice, cu câteva amendamente.

Pentru a evita a apariția unor astfel de situații, se propune ca veniturile persoanelor fizice, obţinute din contracte privind raporturi de muncă, pot fi executate silit prin reţinere la sursă în mod direct de către plătitorii acestor drepturi sau prin birourile executorilor, numai în baza unor titluri executorii sau titluri executorii notariale.

Citește mai multe despre acest subiect!

Veniturile din salarii nu vor mai putea fi poprite de către bănci – proiect

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult