26th octombrie 2021
Home » „Batman vs. Superman“, desfiinţat de cinefili, doboară recorduri de încasări

„Batman vs. Superman“, desfiinţat de cinefili, doboară recorduri de încasări

de reporterpenet

„Batman vs. Superman“, desfiinţat de cinefili, doboară recorduri de încasări. Ce spun protagoniştii despre critici şi reacţia lui Affleck devenită viral VIDEO

Filmul de acţiune „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii“ s-a bucurat de un weekend plin de succes, care conform primelor estimări i-a adus încasări de aproximativ 424,1 milioane de dolari la nivel mondial, în ciuda recenziilor negative pe care le-a primit din partea criticilor de film.

Mult-aşteptata confruntare dintre cei doi supereroi a generat câştiguri în valoare de 170,1 milioane de dolari în box office-ul din Statele Unite ale Americii, cifră care îi garantează statutul de cea mai profitabilă lansare cinematografică marca Warner Bros Pictures din istorie, potrivit adevarul.ro
Graţie acestor încasări spectaculoase, filmul regizat de Zack Snyder a stabilit un dublu record: cel mai bun debut din luna martie şi filmul cu cele mai mari încasări în weekendul de debut. Succesul producţiei inspirată din universul DC Comics se datorează şi campaniei de markering, demarată înaintea lansării filmului, compania producătoare Warner Bros investind impresionanta sumă de 28 de milioane de dolari în spoturile TV de promovare a trailerului doar în Statele Unite.
Şi în România, „Batman Vs. Superman“ a fost lider incontestabil de box office, în urma lansării sale din acest weekend, fiind vizionat de 128.687 spectatori, care au generat încasări în valoare de 2,7 milioane de lei.

„Batman vs. Superman“, în ochii criticilor de film

Filmul, care îi are în rolurile principale pe actorii Ben Affleck şi Henry Cavill, nu s-a bucurat însă şi de aprecierea criticilor de film. „«Batman vs. Superman» este un film obositor, furios, şi prea leneş chiar şi pentru perspectivele sale întunecate“, a scris Christopher Orr într-o recenzie publicată în publicaţia „The Atlantic“.
„Are un conţinut atât de lipsit de divertisment, pe cât este de încărcat cu vorbărie despre zei căzuţi, absenţa părinţilor şi eroi destrăbălaţi, pentru a alimenta o tragedie greacă. Şi regizorul Zack Snyder pare convins că asta este de fapt intenţia lui“, spune Bob Mondello pe site-ul organizaţiei media National Public Radio.
„Slab dezvoltat, prea lung şi uimitor de demoralizator“, este de părere Joe Morgenstern în „The Wall Street Journal“. „Filmul poate fi plăcut de vizionat, dar din punct de vedere narativ este un dezastru“, a scris Barry Hertz în „Globe and Mail“.

Marea confruntare, „un spectacol de zile mari, dar vid de emoţie“

Nici în România filmul „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii“ n-a fost primit bine de către vocile critice ale cinematografiei. „Preocupat să aglomereze efecte speciale şi încleştări asurzitoare, Zack Snyder sacrifică subtilitatea şi umanitatea personajelor pentru un spectacol de zile mari, dar vid de emoţie“, scrie Ştefan Dobroiu în recenzia sa pentru cinemagia.ro. „O confruntare cinematografică între Batman şi Superman, ce putea fi mai entuziasmant? «Zorii dreptăţii» greşeşte încă din primele minute, când Snyder ne arată, insistent, cu încetinitorul şi pe îndelete, cum părinţii lui Bruce Wayne sunt ucişi pe un sumbru bulevard din Gotham. Scena, reluată de mai multe ori pe parcursul filmului, are rostul ei, dar este totuşi uimitor cum ea mai poate fi prezentă într-un lungmetraj pentru marele ecran, când probabil toată lumea ştie care e motorul din spatele transformării lui Bruce în Batman. Este o alegere discutabilă şi din păcate nu e singura la care recurge scenariul“, continuă el.
batman
Ben Affleck, în rolul lui Batman din Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii“ FOTO Cinemagia

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult