30th iunie 2022
Home » Beltrame pornește motoarele de la COS Târgoviște. Câte tone fier beton ar produce pe lună

Beltrame pornește motoarele de la COS Târgoviște. Câte tone fier beton ar produce pe lună

de reporterpenet

Beltrame ar putea începe producția la COS Târgoviște în această lună, dar combinatul se află tot în reorganizare, pentru că insolvența nu s-a terminat, potrivit sindicaliștilor.

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa, a finalizat achiziția activelor funcționale de producție ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, în luna februarie a acestui an, cu 38,3 mil. euro + TVA, iar promisiunile de investiții se ridică la aproape 500 de milioane de euro.

„În urma vânzării activelor funcționale de la COS Târgoviște, statul român și-a primit mare parte din banii pe care îi avea de recuperat de la acest agent economic, dar nu pe toți. Sunt și numeroși alți creditori ai COS Târgoviște care au rămas cu ochii în soare și care așteaptă să-și recupereze creanțele în urma vânzării activelor neproductive”, spune liderul de sindicat de la „Valahia”, Nicolae Dragodănescu.

Astfel, insolvența COS Târgoviște continuă cu valorificarea activelor neproductive (terenuri, fier vechi etc.) de pe urma cărora ar trebui să se stingă și celelalte obligații financiare care momentan au rămas în așteptare.

În primă fază, se vor produce 10.000 tone fier beton pe lună, urmând ca până în 2024, producția să crească gradual și să se ajungă la 70.000 tone de fier beton şi sârmă laminată.

La început de an, fierul beton din import se vindea şi cu 9 lei pe kilogram. Spre comparaţie, un kilogram adus din Ucraina costa 3 lei.

AFV Beltrame Group, care deține în România și laminorul Donalam din Călărași, urmărește să transforme COS Târgoviṣte într-o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult