29th noiembrie 2021
Home » Bogdan Tița, suspedant din funcție de Prefectura Dâmbovița

Bogdan Tița, suspedant din funcție de Prefectura Dâmbovița

de reporterpenet

tita bogdan

Prefectura Dâmbovița a emis un ordin de suspendare din funcție a primarul comunei Ulmi, Bogdan Tița, după ce instanța a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de acesta.

„Având în vedere prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001, modificată, privind administrația publică locală și art. 22 din Legea 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010, privind Codul de procedură penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții procesuale penale, decizia Curții Constituționale nr.740/03.11.2015 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 222, alin (10) din Codul de procedură penală, precum și adresa Judecătoriei Târgoviște nr. 7753/27.09.2016 prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de Tița Petruț-Bogdan, Primar al comunei Ulmi, prefectul Județului Dâmbovița a emis Ordinul nr. 394/27.09.2016 privind constatarea suspendării de drept a mandatului Primarului comunei Ulmi, domnul Tița Petruț-Bogdan”, arată Prfectura.

Suspendarea durează până la încetarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, mai precizează sura citată.

Primarul comunei dâmboviţene Ulmi, Bogdan Tiţa este implicat, alături de alt bărbat, într-un dosar de şantaj, instigare la şantaj şi influenţarea declaraţiilor, fapte comise în cursul lunii aprilie. După ce a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, Bogdan Tiţa, a fost plasat în arest la domiciliu.
Întreaga operaţiune în acest dosar a fost desfăşurată de către poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Târgovişte, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte.
Edilul şef de la Ulmi, Bogdan Tiţa, a fost ales în această funcţie în luna iunie din partea PNL. El şi celălalt bărbat implicat în dosar, în vârstă de 33 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Instanţa a decis ca primarul Bogdan Tiţa să fie plasat în arest la domiciliu, iar celălalt suspect a fost plasat sub control judiciar.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult