13th aprilie 2021
Home » Calea Luminii, ediția a 18-a: C. Stan: „Lumina înseamnă speranță, lumina înseamnă viață”

Calea Luminii, ediția a 18-a: C. Stan: „Lumina înseamnă speranță, lumina înseamnă viață”

de reporterpenet
Calea Luminii debutează cu Denia celor 12 Evanghelii, la ora 17.30, săvârșită de IPS Părinte Mitropolit Nifon, împreună cu sobor de preoți și diaconi

Calea Luminii debutează cu Denia celor 12 Evanghelii, la ora 17.30, săvârșită de IPS Părinte Mitropolit Nifon, împreună cu sobor de preoți și diaconi

„Calea Luminii”, evenimentul unic în România ce are loc la Târgoviște, a ajuns la cea de-a 18-a ediție. În Joia Mare, din Săptămâna Patimilor, vor fi aliniate pe Bulevardul Carol I, 2018 lumânări, care vor înconjura Catedrala Mitropolitană și vor porni către Gara Târgoviște.

Calea Luminii„Lumina înseamnă speranță, lumina înseamnă viață. Este un prilej de împăcare cu cei din jurul nostru și cu noi înșine, un prilej de meditație. Dincolo de aprinderea lumânărilor, simbolistica este foarte importantă. Practic, se produce o sacralizare a spațiului urban. Locurile pe care târgoviștenii le frecventează zi de zi dobândesc, astfel, o semnificație absolut deosebită în preajma sărbătorilor pascale”, a declarat primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Evenimentul a fost inițiat de artistul plastic Mihai Șerbănescu.

„De obicei, se spune că atunci când împlinești 18 ani ești major. Calea Luminii se va desfășura pentru a 18-a oară. Să știți că, la început, o mână de oameni au fost alături de mine. Iată că a ajuns, printr-o rostogolire acceptată, în primul rând, de Dumnezeu, să se desfășoare și pentru a 18-a oară. Nu-mi rămâne decât să mulțumesc presei, să mulțumesc credincioșilor, Părintelui Nifon, Primăriei – cu toată echipa pe care dl primar o conduce, pentru că putem să ducem la bun sfârșit acest gest de lumină”, a spus artistul.

„Calea Luminii se desfășoară în Săptămâna Patimilor, în Joia cea Mare, ea reprezentând o mărturie a pregătirii noastre spirituale pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos din morți”, a spus părintele Ionuț Ghibanu.

Atmosfera celor 2018 lumânări de pe ,,Calea Luminii”, aşezate pe bătrânul şi celebrul bulevard al Castanilor, actualmente Carol I, va fi completată , ca în fiecare an, de un fundal muzical de excepţie – Doina – intrepretata de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu.

Calea Luminii debutează cu Denia celor 12 Evanghelii, la ora 17.30, săvârșită de IPS Părinte Mitropolit Nifon, împreună cu sobor de preoți și diaconi. La 20.30, Înaltpreasfinția Sa va ieși pe treptele Catedralei Mitropolitane și va aprinde prima lumânare, oferind apoi lumină primarului Cristian Stan și profesorului Mihai Șerbănescu.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult