15th iunie 2024
Home » „Calea Troițelor” există! Și e în Dâmbovița VIDEO

„Calea Troițelor” există! Și e în Dâmbovița VIDEO

de reporterpenet

În inima României, la doar câțiva pași de orașul Târgoviște, se află un drum care a devenit un simbol al spiritualității și al credinței. Drumul DN 72A, care leagă Târgoviște de Voinești, nu este doar o cale de transport, ci și o cale către divinitate.

La Mănești, drumul de acces către schitul Sfânta Muceniță Filofteia este îmbogățit cu zeci de troițe din lemn, fiecare mai deosebită și decât cealaltă, și decorate cu sfinți sau scene biblice. Aceste troițe, sculptate cu măiestrie și încărcate de semnificații spirituale, transformă drumul într-o veritabilă cale a troițelor.

„Călătoria pe acest drum este o experiență spirituală profundă. Fiecare troiță este o mărturie a credinței și a speranței, un simbol al legăturii strânse dintre om și divinitate. Ele sunt puncte de reflecție și rugăciune pentru călătorii care trec pe aici, oferind un moment de liniște și contemplare în mijlocul agitației cotidiene”, spune un internaut.

calea troitelor dambovita

calea troitelor dambovita

Calea Troitelor este o destinație ideală pentru cei care doresc să scape de agitația orașului și să se relaxeze în mijlocul naturii. Aici poți admira flora și fauna bogată a regiunii, te poți bucura de aerul curat și de liniștea deplină.

Accesul la Calea Troitelor este facil, din DN 72 A Târgoviște – Câmpulung, imediat după hanul din Dragomirești.

„Calea Troițelor” duce la un alt obiect situat în inima pădurii. Este vorba de biserica Schitului „Sfânta Muceniţă Filofteia”, din comuna Măneşti, județul Dâmbovița, recent sfințită.

Schitul „Sfânta Muceniţă Filofteia” a fost ridicat între anii 2007 și 2019.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult