27th mai 2022
Home » Campingul Zănoaga din mirifica stațiune Padina – Peștera îi așteaptă pe turiști. În ce condiții vă puteți caza în căsuțele din Bucegi

Campingul Zănoaga din mirifica stațiune Padina – Peștera îi așteaptă pe turiști. În ce condiții vă puteți caza în căsuțele din Bucegi

de reporterpenet

Campingul de la Zănoaga, singurul camping din Stațiunea Peștera-Padina, aflată pe raza comunei dâmbovițene Moroeni, își deschide porțile marți, 10 mai. Se deschide, astfel, sezonul de camping.

Ca-n fiecare an, cei care iubesc vacanţa la cort, dar şi cei care vor să încerce pentru prima dată o ieşire cu cortul în natură, sunt aşteptaţi la Camping Zănoaga.
Situat la intrarea în Cheile Zănoagei, în vecinătatea Lacului Bolboci, Campingul Zănoaga, cotat la două margarete, este un loc aparte pentru iubitorii de munte şi amatorii de drumeţii.
Aceştia pot fi găzduiţi în cele 14 căsuţe ale campingului (care dispun de câte două locuri) , dar sunt bineveniţi şi cu rulota sau cortul. Locurile de campare au acces la facilităţile campingului şi posibilitatea de racordare la reţeaua de energie electrică.
„Campingul de la Zănoaga este singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina, Moroeni. Există intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa ca printr-un parteneriat să extindă atât suprafaţa cât şi serviciile. Prin Asociaţia Turistică Peştera Padina promovăm acest obiectiv turistic şi susţinem ca viitoarea dezvoltare să ofere şi posibilitatea campării autorulotelor. Turismul cu autorulote a crescut masiv în ultimii ani în România şi poate fi o bună oportunitate pentru Moroeni existenţa unui camping în acest sens”, a precizat Valentin Calcan, preşedintele Asociaţiei Padina – Peştera.
Campingul Zănoaga dispune de facilităţi comune care constau în acces la punctul de păstrare a alimentelor, acces la grătar şi terasele amenajate pentru servit masa, la grupurile sanitare. Zona este liniştită, propice jocului în aer liber sau drumeţiilor în alte puncte turistice din zonă.
Fotografiile în care Platoul Padina din Munţii Bucegi era plin de rulotele şi corturile iubitorilor de natură au devenit istorie. Administraţia Parcului Natural Bucegi spune că acest lucru nu (mai) este posibil. Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge şi la 25.000 de lei.
Zonele ″tradiţionale ″ de campare şi de aprindere ″grătare″ din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti etc. nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, fapt pentru care Administraţia Parcului Natural Bucegi împreună cu ceilalţi factori (Primării, Gărzi de Mediu, Jandarmerie) vor desfăşura acţiuni comune pentru stoparea acestui fenomen.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult