25th septembrie 2021
Home » Când aveți acces liber la Expoziția „Aurul și Argintul antic la României”

Când aveți acces liber la Expoziția „Aurul și Argintul antic la României”

de reporterpenet

Ajunși foarte aproape de finalul perioadei în care o parte dintre comorile României – Aurul și argintul antic al României – au fost expuse la Târgoviște, Curtea Domnească și Muzeul Național de Istorie al României au decis să organizeze, în data de 24 februarie o „noapte albă” a expoziției.

Programul de funcționare al muzeului se va prelungi cu 5 ore, până la ora 22.00, oferind, astfel, tuturor doritorilor și iubitorilor de istorie posibilitatea de a ajunge la muzeu pentru a vedea tezaurele antice ale României.

„Pentru ca oferta noastră să fie și mai atractivă, accesul publicului va fi gratuit în intervalul orar 17.00 – 22.00, ultimul acces se va face la ora 21,30. De asemenea, duminică, 25 februarie 2018, ultima zi de vizitare, accesul va fi tot gratuit, programul de funcționare prelungindu-se până la ora 20,00, ultimul acces se va face la ora 19,30. Mai bine de o mie de artefacte zămislite în aur și argint, descoperite pe întreg teritoriul României de azi, făurite de generațiile care ne-au precedat acum câteva mii de ani, se află la Târgoviște. Este singura ocazie de a le mai vedea împreună, într-o expunere coerentă, concepută special pentru români”, se arată într-un comunicat al Curții Domnești.

Sub deviza “Iubește patrimoniul, vino la muzeu!”, aflându-ne și în anul Centenarului Marii Uniri, Curtea Domnească dorește să să încurajeze, astfel, cunoașterea valorilor excepționale aflate în grija muzeelor din România.

„De ce nu, chiar și Dragobetele poate fi sărbătorit și la muzeu, printre cele mai frumoase și expresive exponate. Dăruiți-vă această întâlnire cu istoria, va fi cu siguranță de neuitat! Aadar, sâmbătă, 24 februarie, acces liber între orele 17.00-22.00, iar duminică, 25 februarie 2018, între orele 9.00- 20.00”, se mai arată în document.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult