25th februarie 2021
Home » Care sunt alimentele mai bogate în calciu decât laptele

Care sunt alimentele mai bogate în calciu decât laptele

de reporterpenet
FOTO:  O'Trafford Dental Specialists

FOTO: O’Trafford Dental Specialists

Calciul este mineralul care se găseşte în cele mai mari cantităţi în organismul uman şi consumul unei mari varietăţi de alimente vă poate ajuta să obţineţi ncesarul de vitamine, potrivit prevention.com.

Părinţii şi doctorii îi îndeamnă pe copii să bea lapte cât mai mult pentru a ajuta oasele să devină puternice. Nervii, muşchii şi hormonii depind de calciu pentru a funcţiona corect, dar aproape toată cantitatea de calciu din organism este stocată în oase, potrivit Institutului Naţional de Sănătate (NIH).
Deşi scăderea cantităţii de calciu nu este prea frecventă în rândul adulţilor, mineralul tinde să se împuţineze atunci când suntem expuşi riscului de osteoporoză, o fază în care oasele devin fragile.
Intr-un studiu publicat in The Journal of Nutrition, cercetatorii au descoperit că femeile cu vârsta de peste 51 de ani au nevoie de mai mult de 1.200 de miligrame de calciu zilnic. Pentru majoritatea adulţilor ar trebui să fie suficiente 1.000 mg de calciu pe zi. Această crifă poate părea mare pentru cei care evită produsele lactate. Vestea bună este că există o mulţime de alte alimente foarte bogate în calciu:
1. Varză Kale
kale calcium
Kale este una dintre cele mai bune surse de calciu. O porţie gătită conţine 177 mg de calciu, în timp ce o ceaşcă brută oferă 53 mg. Se absoarbe mult mai uşor calciul din Kale în organism, decât laptele.
2. Bok Choy
bok choy calcium

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult