4th martie 2021
Home » Cât de puternică a fost, de fapt, explozia care a destabilizat un bloc întreg din Găești VIDEO

Cât de puternică a fost, de fapt, explozia care a destabilizat un bloc întreg din Găești VIDEO

de reporterpenet

La câteva zile de la explozia care a avut loc într-un apartament din Găești apar noi imagini cu dezastrul produs. O cameră de supraveghere dintr-o scară de bloc a surprins momentul exploziei.

Explozia de la blocul 18, care a avut loc vineri, 15 ianuarie, a șocat întreaga comunitate locală din Găești. 25 de familii au rămas, în doar câteva secunde, fără un acoperiș deasupra capului, după ce, în urma unei acumulări de gaze într-un apartament de la etajul al doilea, s-a produs o deflagrație care a afectat inclusiv structura de rezistență a clădirii.

Camerele de luat vederi din interiorul unui bloc vecin au surprins momentul exploziei. Zgomotul este asurzitor, iar suflul puternic a afectat și scările din apropiere.

VIDEO credit: cronica-gaestiului.ro

A fost panică generală în cartier, imediat după producerea evenimentului. Oamenii au ieșit din case și au sunat la 112. „Nu știa nimeni ce a fost. Au venit cei de la Gaze de vreo două ori înainte și nu au dat nicio declarație, nu au făcut nimic. Ne-am trezit cu bubuitura la două dimineața, după ce au plecat cei de la gaze. A fost o bubuitură puternică, au sărit uși, ferestre, televizor, tot. S-a ridicat patul cu mine. A căzut televizorul din perete. Geamuri nu mai am. Nu mai avem nimic”, a povestit un locatar.

Explozie într-un apartament din Găești. O persoană a ajuns la spital

Primăria Găești va face demersurile necesare pentru a obține un ajutor guvernamental, astfel încât blocul să fie, în timp, reconstruit.

Persoanele nu mai sunt lăsate să locuiască în acea clădire. Trei familii sunt cazate în prezent la căminul Colegiului Național „Vladimir Streinu”, o familie este la hotelul RODIV, iar ceilalți stau provizoriu la rude și prieteni. De asemenea, sunt și locatari cazați la Spitalul Găești.

Asociatia Comunitara „GAESTI” a deschis, la Banca Transilvania, contul RO80BTRLRONCRT047283460F, denumit „Fond de solidaritate”, unde cei care vor, pot ajuta cu o sumă cât de mică la reconstrucția apartamentelor.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult