9th decembrie 2023
Home » Ce-i de făcut? Sau să nu îi dai romanului cât poate duce! de Cezar Osiceanu…

Ce-i de făcut? Sau să nu îi dai romanului cât poate duce! de Cezar Osiceanu…

de reporterpenet

Propunere legislativă! de Cezar Osiceanu…

Întrucât:
– din calculul sumelor totale vărsate de către contribuabil statului pentru CAS este o valoare identificabilă ușor pentru fiecare
– valoarea pe care o primește înapoi prin pensie fiecare contribuabil este sub 30% din suma vărsată
– raportul contribuție plătită/pensie primită este net în defavoarea contribuabilului
– pensia este și impozitată deși este ilegală această acțiune a statului
– nu este aplicată indexarea cu inflația a pensiei
– sumele vărsate ar trebui să fie purtătoare de dobânda mai ales dacă pensia este impozitată fiind considerată venit
– statul păstrează sumele rămase după decesul contribuabilului indiferent dacă acesta a decedat înainte sau după ieșirea la pensie
– nu există nici o prevedere înscrisă în formele legale prin care se impune de către stat contribuabilului de a negocia și semna un acord între părți cu privire la cele de mai sus. Teoretic dpdv juridic este un acord între părți și atunci ar trebui să i se aplice toate prevederile legale cu privire la acesta.

Propunem

1. Instituirea unui sistem de evidență a vărsămintelor totale a fiecărui cetățean pentru fondul de pensii.

2. În cazul decesului înainte de ieșirea la pensie a contribuabilului suma totală achitată de acesta să fie distribuită în conturile de calcul a pensiei individuale ale tuturor moștenitorilor săi legali conform părților stabilite prin lege. În cazul lipsei moștenitorilor legali să se aplice legislația în domeniu.

3. În cazul decesului după ieșirea la pensie a contribuabilului și neconsumarea fondului sau cu care a contribuit la pensia să suma rămasă să fie distribuită în conturile de calcul a pensiei individuale ale tuturor moștenitorilor săi legali conform părților stabilite prin lege. În cazul lipsei moștenitorilor legali să se aplice legislația în domeniu.

4. Pentru prevenirea situației rezultate în cazul decesului după ieșirea la pensie a contribuabilului, în vederea acoperirii eventualității consumării înainte de deces a maximum 2/3 din fondul sau cu care acesta a contribuit la pensia să, se constituie un fond de siguranța egal cu 1/3 din suma cu care a contribuit.

La încasarea contribuțiilor se face în mod automat distribuirea către fondul de siguranța. În cazul decesului suma din acest fond de siguranța rămasă să fie distribuită în conturile de calcul a pensiei individuale ale tuturor moștenitorilor săi legali conform părților stabilite prin lege.

Să vedem acum cine ar putea fi împotrivă!

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult